Onze Franse Keuken

Recept: Courgettebloemen gevuld met zachte geitenkaas, honing & verse munt

Herschaalde2Bkopie2Bvan2Bcourgettebloem.jpg

Uncategorized, Vega | juni 23, 2011 | By

Courgettebloemen zien er niet alleen prachtig uit, ze zijn ook nog eens eetbaar en heerlijk subtiel van smaak. Helaas zijn ze beperkt verkrijgbaar. Op boeren/biologische marktjes heb je de grootste kans van slagen of misschien op aanvraag bij de groenteboer. Wij hebben het geluk dat we ze in onze eigen moestuin kunnen plukken. Het gaat dan wel altijd om kleine aantallen. Dit is ons recept voor 8 stuks. Wij serveren deze courgettebloemen als leuke amuse of als klein voorgerechtje tijdens onze table d’hôte.

Courgettebloemen

Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten:
– 8 courgettebloemen
– 100 gram zachte geitenkaas
– 1 eetlepel creme fraiche
– 1 eetlepel honing
– 2 eetlepels verse munt – fijngehakt
– flinke snuf peper
– flinke snuf zeezout
– 1 citroen

Ingrediënten beslag:
– 90 gr zelfrijzend bakmeel
– 50 ml witte wijn
– 100 ml Perrier of Spa rood

Overige benodigdheden:
– diepe (wok)pan
– 1 liter zonnebloemolie
– stukje aardappel
– schuimspaan

Bereiding:
– Vouw de courgettebloemen voorzichtig open. Verwijder de stamper en meeldraden en spoel de bloemen heel voorzichtig af. Laat ze drogen op keuken papier.
– Verbrokkel de geitenkaas in een kom voeg de crème fraiche en de honing toe. Roer het geheel tot een smeuige mousse. Voeg de verse munt toe en breng de mousse op smaak met een flinke snuf peper en wat zeezout.
-Doe de mousse in een spuitzak (of in een boterhamzakje en knip daar een hoekje af). Vouw twee blaadjes van de bloem opzij en spuit voorzichtig wat van de mousse in de bloem. Draai de bovenste puntjes van de blaadjes ineen om ervoor te zorgen dat de bloem goed dichtgevouwen is. Herhaal dit, totdat alle bloemen gevuld zijn. Leg de bloemen naast elkaar in een platte schaal. Dek de schaal af en zet de gevulde bloemen weg in de koelkast tot gebruik.

-Roer de witte wijn en Perrier door het zelfrijzende bakmeel en meng met een garde tot een beslag. Laat het beslag even rusten. Verhit intussen de zonnebloemolie in een diepe (wok)pan. Check als volgt of de olie op temperatuur is: gooi een stukje aardappel in de olie. Als deze goudbruin en sissend boven komt drijven dan is de olie op temperatuur.
-Haal de courgettebloemen door het beslag en laat even uitdruipen. Laat de bloemen vervolgens voorzichtig in de hete olie vallen (ongeveer 4 per keer). Pas op: het gaat enorm spetteren.De bloemen rondom goudbruin bakken- dit gaat heel snel: minder dan een minuut– draai ze met een schuimspaan tussendoor 1 keertje om. Haal de bloemen met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier, terwijl je de volgende lading frituurt.
-Leg de bloemen op leuke schaaltjes. Eén per schaaltje als het een amuse betreft, twee per persoon als je ze als voorgerecht serveert. Strooi er een beetje (grof) zeezout over, leg er een partje citroen bij en serveer direct. Smullen maar!

3 Comments

  1. quiltingmieke

    juni 23, 2011 at 5:16 pm

    piep

    ziet er heerlijk uit

    knuf culimieke

    Reply
  2. quiltingmieke

    juni 23, 2011 at 5:17 pm

    piep

    ziet er heerlijk uit

    knuf culimieke

    Reply
  3. Judith

    juni 23, 2011 at 9:38 pm

    Mmm die hebben we dus gemist 🙁 Altijd nog eens willen eten, en nog nooit op de kop kunnen tikken hier in Nederland. Ziet er heerlijk uit!

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress