Onze Franse Keuken

Kinderen zijn er dol op: Snelle appel-rozijnen cakejes

DSC_0928.jpg

Kidscuisine, Koekjes, Taart | juli 21, 2012 | By

Bij het ontbijt staat bij ons op La Panacée altijd een mandje fruit klaar voor de gasten. Wat appeltjes en bananen. De ene keer een paar kiwi’s erbij, de andere keer wat pruimen uit de tuin. Is het bij de overige ontbijtproducten vrij makkelijk in te schatten wat er per week doorheen gaat – bij vers fruit is daar werkelijk geen peil op te trekken. De ene week vliegt het fruit werkelijk de deur uit, de andere week blijven we met appels zitten. Dit recept is een ideale manier om ‘overgebleven’ appels te benutten. Ik maak er namelijk gewoon deze appel-rozijnen cakejes van. Kinderen zijn er dol op, maar ook onze volwassen gasten slaan zo’n mini-cake niet af. 
Recept: Supersnelle Appel-Rozijnen cakejes

genoeg voor 10 tot 12 mini-cakejes

 

Ingredïenten:

Voor de vulling:

– 150 gram appel, geschild en in kleine blokjes

– 50 gram gewelde rozijnen

– 1 eetlepel bruine suiker

– 2 eetlepels witte suiker
– 1/2 theelepel kaneel
– sap van een 1/2 citroen
– 50 gram gezouten roomboter
Voor het beslag:
– 100 gram gezouten roomboter
– 125 gram suiker
– 2 eieren
– 125 g bloem

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Smelt 50 gram boter op laag vuur op de kleinste pit in een koekenpan.
– Meng de appel met rozijnen, bruine suiker, witte suiker, kaneel en citroensap en laat het geheel een minuut of 5 karameliseren in de boter
– Meng ondertussen in een keukenmachine de boter  voor het beslag (100 gram dus) met 125 gram suiker
– Voeg 1 voor 1 de eieren toe en vervolgens de bloem
– Zet de mixer uit als je een beslag hebt
– Spatel met de hand de hele inhoud van de koekenpan bij het beslag en sla het geheel goed en rustig om
– vul 10-12 cupcakebakjes of vormpjes en schuif in de oven
– Bak de cakejes 18 tot 20 minuten (check na 18 minuten even met een sateprikker of het deeg gaar is – als het aan de prikker blijft plakken moet het nog even een paar minuutjes terug in de oven)

 
 
 

2 Comments

  1. Anoniem

    oktober 21, 2013 at 8:08 pm

    Met een beetje rum erbij, zijn ze minder geschikt voor kinderen, maar wel superrrr lekker

    Reply
  2. Petri

    september 12, 2014 at 4:41 pm

    Wat een leuke site geweldig ik ben een echte Frankrijk liefhebber dus ook alles wat met het eten te maken heeft ik zal er zeker veel gebruik van maken groetjes petri

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress