Onze Franse Keuken

Maaltijdsalade van linzen de Puy met avocado en geitenkaas

DSC_0953.jpg

Salades, Vega | augustus 24, 2012 | By

Mijn eerste echte deelname aan het foodblogevent. Vorige maand deed ik ook al een poging, maar faalde helaas jammerlijk aangezien ik mijn inzending net te laat verstuurde. Heel onhandig. Ach, nieuwe ronde, nieuwe kansen. De hosts van deze maand, Nina & Elise van de leuke site ChicksLoveFood, hebben als thema gekozen voor ‘maaltijdsalades’.

Ik heb even getwijfeld welke salade ik zou inzenden. In ieder geval eentje met een typisch Frans hoofdingrediënt – wel zo leuk. Daarnaast wilde ik graag een salade kiezen, die ook geschikt is voor vegetariërs. Ik kwam uit bij deze salade met linzen de Puy.

De nootachtige smaak van de linzen laat zich goed combineren met de romige avocado en zachte geitenkaas. Om het geheel een beetje pit te geven meng ik wat gehakte olijven en semi-gedroogde tomaatjes door de linzen. De dressing met citroensap en chilisaus maakt het geheel af.

Inzending Foodblogevent augustus 2012:
Maaltijdsalade van linzen de Puy met avocado en geitenkaas

 

Ingrediënten:
(voor 2 personen)

– 150 gram linzen de Puy
– 1 avocado
– 8 zwarte olijven, ontpit
– 8 groene olijven, ontpit
– 5 semi-gedroogde tomaatjes (eventueel te vervangen door gedroogde tomaten)
– 1/2 rode ui
– 50 gram zachte geitenkaas
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels chilisaus
– optioneel – chilipepertje of chilivlokken
– zeezout & versgemalen peper

Bereiding:

– Snipper de rode ui.
– Schenk de olijfolie in een kommetje. Voeg citroensap en chilisaus toe en roer alles goed door elkaar. Doe de gesnipperde ui erbij en eventueel naar smaak ook nog een gesnipperd chilipepertje of enkele chilivlokken  (kan zonder, maar ik heb altijd chilivlokken in huis en doe er eigenlijk altijd wel een beetje bij). Roer deze simpele dressing nog een keer goed en zet apart.
– Kook de linzen volgens de aanwijzing. Ik kook ze zelf altijd zo’n 25 minuten. Dan zijn ze lekker beetgaar. Proef tijdens het koken af en toe – ze mogen vooral niet te zacht worden. 
– Hak de olijven en tomaat in kleine blokjes.
– Giet de linzen af en doe ze in een kom. Roer dan gelijk de dressing erdoor.
– Voeg vervolgens de olijven en tomaten toe en hussel goed. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Tot hier kan je de salade van tevoren bereiden. Zet hem dan tot gebruik wel even afgedekt in de koelkast.
– Stort de linzensalade op een mooie platte schaal.
– Schil de avocado en snij het vruchtvlees in dunne plakken. Verdeel de avocado over de linzen.
– Kruimel vervolgens de geitenkaas eroverheen. Geef een flinke draai aan (zee)zout- en pepermolen boven de schaal en serveer. Deze salade kan zowel lauwwarm als koud gegeten worden. Bon appetit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress