Onze Franse Keuken

Recept: Peanut Butter Cookies

peanutbuttercookies.jpg

Kidscuisine, Koekjes | oktober 26, 2012 | By

Het recept voor deze koekjes trof ik aan in de kookdoos – la boîte à miam – van oktober. Ze zijn echt zo klaar. Ontzettend makkelijk om te maken en een hit bij zowel kinderen als volwassenen. Lekker, maar wel bijzonder machtig. Dit recept zou voor 10-12 koekjes zijn. Ik heb 12 stuks gemaakt, maar eerlijk gezegd zou je ook prima 16 wat kleinere koekjes kunnen maken. Misschien een leuk bakprojectje voor komend weekend? Zo maak je ze:

Recept: Peanut Butter Cookies

Ingrediënten:

– 220 gram pindakaas
– 150 gram suiker
– 1 ei
– 1/2 theelepel vanillepoeder of vanille extract
– 1 theelepel gist
– 1 theelepel kaneelpoeder

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 170 graden en zet een bakplaat klaar bedekt met bakpapier.
– Meng de pindakaas met de suiker in de ene kom. Pak nog een andere kom en meng daarin het ei, vanillepoeder, gist en kaneel. Giet het eimengsel vervolgens bij de pindakaas en meng goed, totdat je een soort dik koekdeeg hebt.
– Draai in je handpalm kleine bolletjes (voor de oud-knikkeraars onder ons: ter grootte van een ‘bonk’) en leg deze – met redelijk wat tussenruimte – naast elkaar op het bakblik. Druk de bolletjes met een vork plat tot een koekje met dikte van een 1/2 cm – zorg voor mooie kruisvormpjes aan de bovenkant (druk eerst de ene kant op en dan dwars daarop nog een keer de andere kant op).
– Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 10 tot 12 minuten. De randjes moeten lichtbruin zijn. Laat de koekjes volledig afkoelen (als je ze warm vastpakt zijn ze echt nog te zacht en deuken ze helemaal in (weet ik uit ervaring) – dat is natuurlijk niet de bedoeling) en smullen maar. Fijn weekend!

2 Comments

  1. Huis in de Provence

    oktober 26, 2012 at 12:04 pm

    oh wat leuk om te maken in de Herfstvakantie…die gaat hier vanmiddag beginnen. Verkopen ze in Frankrijk die speciale "Amerikaanse" pindakaas? Of gebruik je daar gewoon een Nederlands pot voor?
    groetjes, Mirjam

    Reply
  2. Lisette

    oktober 29, 2012 at 1:39 pm

    Hoi Mirjam,
    Lekker aan het genieten van de herfstvakantie? Voor deze cookies heb ik de peanutbutter uit de kookdoos gebruikt – een blikje van Dakatine. Zou hier dus in Frankrijk verkrijgbaar moeten zijn (heb hem zelf alleen nog nooit eerder gezien). Je kunt natuurlijk ook gewoon peanutbutter nemen (staat in het 'Engelse' schap bij iedere supermarché) of NL pindakaas (als je die in huis hebt). Succes, groetjes Lisette

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress