Onze Franse Keuken

Supersnelle pasta met rode pesto en tonijn

Pasta, Vis | oktober 13, 2012 | By

Simpel, snel en lekker. Dit gerecht is echt binnen een kwartier klaar. Nogal een verschil met het recept dat ik gisteren op dit blog plaatste – drie dagen Boeuf Bourguignon met ontbijtboek. Je moet wel enkele concessies doen – zo gebruik ik in dit recept pesto uit een potje. Uiteraard is zelfgemaakte pesto veel lekkerder, maar soms heb je gewoon even geen tijd en/of fut om dat te doen. Wij eten deze pasta regelmatig als we geen gasten te eten hebben en niet uitgebreid willen kokkerellen.

Recept: Pasta met rode pesto en tonijn

Ingrediënten:

– 1/2 rode ui
– 50 gram pijnboompitten
– 50 gram zwarte olijven, ontpit (ongeveer 10 stuks)
– 185 gram tonijn uit blik
– 3 tomaten
– 3 eetlepels rode pesto
– 150 gram farfalle (vlinderpasta)

Bereiding:

– Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing (zal zo’n 10 minuten zijn).
– In de tussentijd kan je vast verder gaan met de bereiding van de de rest van het gerecht.
– Snipper de ui, snijd de olijven in dunne plakjes en de tomaten in blokjes.
– Rooster de pijnboompitten.
– Laat de tonijn uitlekken en doe deze in een kom samen met de ui, olijven, tomaatblokjes en pijnboompitten. 
– Giet de pasta af en voeg deze toe. Schep de pesto erbij en hussel alle bestanddelen heel goed door elkaar. Geniet ervan!

Zoals je ziet is in dit gerecht alleen de pasta warm en zijn de overige bestanddelen koud, waardoor eerder een soort lauwwarme pastasalade ontstaat. Heb je liever een volledig warme pasta? Verhit dan twee eetlepels olijfolie in een steelpannetje. Voeg ui, tomatenblokjes en olijven toe. Roer even goed en en doe vervolgens de tonijn en de pesto erbij. Zet het vuur laag en laat al roerend een paar minuutjes warm worden. Voeg de pasta en pijnboompitten toe, hussel alles nog even goed door elkaar en serveer. 

1 Comment

  1. Tjerk

    juni 15, 2015 at 6:33 am

    Ziet er goed uit! Ik ben erg benieuwd naar de combinatie van deze smaken

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress