Onze Franse Keuken

Net als in het boek: ‘Spicy’ hot CHOCOLAT

Spicyhotchocolat.jpg

Drankjes | november 5, 2012 | By

 
Gisteren vertelde ik over het sfeervolle kookboek van ‘My French Kitchen’. De auteur – Joanne Harris – is bekend geworden door haar bestseller Chocolat. Het recept van de spicy hot chocolat uit die roman is ook opgenomen in het kookboek. Die heb ik natuurlijk uitgeprobeerd – genieten – werkelijk zo ontzettend lekker. Je proeft naast de diepe volle chocoladesmaak ook een ‘pepertje’ en ‘kaneel’ zonder dat het irritant of verstorend werkt. Echt de moeite waard. Deze heerlijke en wat aparte warme chocolademelk met een bite maak je zo:

 

Recept: Spicy hot chocolat

Ingrediënten:

– 400 ml melk
– 1/2 vanillestokje, in de lengte doormiddengesneden en opengevouwen

– 1/2 kaneelstokje
– 1 rode chilipeper, door de helft gesneden en zaadjes verwijderd

– 100 gram chocolade (70%) – geraspt

– optioneel bruine suiker
– Slagroom – voor het serveren

 
Bereiding:
 
– Doe de melk in een steelpannetje. Voeg vanillestokje, kaneelstokje en chilipeper toe en breng het geheel langzaam aan de kook. Laat één minuutje koken.
– Voeg dan de geraspte chocolade toe en roer rustig, totdat alles gesmolten is. Je kunt nu een beetje bruine suiker toevoegen (de originele versie is zonder – ik heb die gemaakt en vond het niet ‘te bitter’ – maar dat komt ook doordat ik aan het eind slagroom toevoeg en die is natuurlijk ook al zoet – hangt dus van je persoonlijke voorkeur af). Haal de pan van het vuur en laat alle smaken 10 minuten op elkaar inwerken. 

– Verwijder daarna vanillestokje, kaneelstokje en chilipeper en zet het steelpannetje weer terug op het vuur. Breng op je gemak alles weer tegen de kook aan en schenk de warme chocolademelk in mokken. Een beetje slagroom bovenop en smullen maar.

  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress