Onze Franse Keuken

Recept: Broodje hamburger ‘French Style’

Frenchstylebroodjehamburger.jpg

Broodjes, Lunch, Uncategorized | november 7, 2012 | By

Een Franse versie van het traditionele broodje hamburger. Wat moet je je daarbij voorstellen? Hamburger met cajunkruiden, een geitenkaasje, crispy uitjes, gedroogde cranberries en een sausje van ketchup, mayonaise, rode ui en mierikswortel. Ik zou er zelf nooit opgekomen zijn, maar LEKKER!! Weer eens wat anders. Het recept is afkomstig van hamburgerrestaurant Big Fernand in Parijs en ik trof hem aan in  de kookdoos ‘la boîte à miam’ van oktober.

Recept: Broodje hamburger

Ingrediënten:

– 1 hamburger
– 1 hamburgerbroodje
– 2 snufjes cajunkruiden
– 50 gram geitenkaas
– 1 eetlepel mayonaise
– 1 eetlepel ketchup
– 1/4 rode ui – gesnipperd
– mespunt mierikswortel (uit een potje)
– 1 eetlepel gebakken uitjes
– 1 eetlepel gedroogde cranberries

Bereiding:

-Verwam de oven voor op 180 graden
– Bestrooi de hamburger aan beide kanten met de cajunkruiden en bak deze in een koekenpan op hoog vuur met een beetje bakboter in 3 minuten per kant gaar.
 – Leg de twee helften van het hamburgerbroodje even in de oven om op te warmen. Leg ook de geitenkaas op een beetje bakpapier erbij in de oven (max 3 minuten – het genoeg tijd om zacht te laten worden en een klein beetje uit te laten lopen).
– Roer voor de simpele saus de mayo, ketchup en gehakte rode ui door elkaar.
– Haal het broodje uit de oven. Leg op de onderste helft de gebakken hamburger. Leg daarop de (deels) gesmolten geitenkaas. Druppel vervolgens de saus erover en sprenkel dan de gebakken uitjes en de cranberries over de saus. Smeer de bovenste helft van het hamburgerbroodje in met een beetje mierikswortel en druk hem vervolgens op de rest van het broodje. Enjoy!

1 Comment

  1. Claudia van Beeck

    augustus 18, 2013 at 11:44 am

    Ah ziet er heel lekker uit!

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress