Onze Franse Keuken

Basisdeeg voor hartige taarten

Basisdeeghartigetaart.jpg

Quiches, stap-voor-Stap | maart 25, 2013 | By

Ik maak vaak hartige taarten en dan gebruik ik dit basisrecept voor de bodem. Makkelijk en altijd goed, of je nou een klassieke quiche of een stoere tarte tatin maakt. Het leuke is dat je heel eenvoudig specifieke smaakjes kunt toevoegen. Bijvoorbeeld: rol het basisdeeg uit en bestrooi het met geraspte parmezaanse kaas. Vouw het deeg vervolgens dubbel en rol opnieuw uit. Zo krijg je een kaasdeegbodem. Dezelfde handeling is mogelijk met verse kruidenmengsels. 

Ik heb dit basisrecept uit een leuk klein kookboekje ‘Tarte Tatin’ van Jasmin Schults en Anaïsa Bruchner. Een boekje vol heerlijke zoete en hartige omgekeerde taarten.

Recept: Basisdeeg voor hartige taarten

Ingrediënten:

–  200 gram bloem
– snuf zout
– 100 gram koude boter, in blokjes
– 1 ei
– 1 eetlepel water

Bereiding:

– Doe de bloem, snuf zout en boterblokjes in de keukenmachine en laat draaien totdat je een soort grof koekkruim krijgt.
– Voeg dan ei en water toe en laat je machine draaien, totdat het deeg één grote klont vormt.
– Maak een bal van het deeg en pak hem in keukenfolie. Leg de deegbal een uurtje in de koelkast.
– Daarna is je basisdeeg voor hartige taarten klaar voor gebruik.

5 Comments

  1. Eslem

    november 5, 2013 at 10:53 pm

    Super! Heb dit deeg vanavond geprobeerd en het is precies goed. Bedankt!

    Reply
  2. Lisette

    januari 15, 2014 at 11:47 am

    Fijn dat je ook zo enthousiast bent. Ik gebruik dit echt standaard als basisrecept – nog nooit mislukt.

    Reply
  3. ans sanders

    maart 14, 2014 at 3:51 pm

    Ik maak zelf regelmatig pate a la minute, gekregen van een chambre d,hote
    250 gr.witte bloem, wijnglas lauw water, wijnglas olijfolie, kneden tot een glanzende bal.in folie half uurtje koelkast, dan uitrollen.Deze ingredieenten heb je eigenlijk altijd wel in huis.hoe lijkt jou dit recept?

    Reply
  4. Judith

    juli 1, 2018 at 5:25 pm

    Eindelijk een droge bodem. Geweldig recept en zo simpel. Bedankt

    Reply
    • Lisette

      juli 1, 2018 at 5:38 pm

      Hi Judith, Dank je! Fijn, dat het zo goed gelukt is. Groeten uit Frankrijk

      Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress