Onze Franse Keuken

Biefstukreepjes in cognac-roomsaus

Biefstukincognacsaus.jpg

Rundvlees, Vlees | april 25, 2013 | By

Simpel, zo klaar en lekker. Eigenlijk is dit meer een soort basisrecept, waar je naar hartelust op kunt variëren. Voeg bijvoorbeeld wat gebakken spekjes toe aan de saus, of een handvol verse kruiden. Vervang de cognac door rode of witte wijn en ga zo maar door……………….

Recept: Biefstukreepjes in cognacsaus

Ingrediënten:
voor 4 personen

– 600 gram biefstuk in dunne repen gesneden
– 2 eetlepels olijfolie + klontje boter

Voor de saus:
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 100 gram champignons
– 125 gram crème fraiche
– 1 eetlepel grove mosterd
– 30 gram roomboter
– 50 ml cognac
– 200 ml krachtige runderbouillon (gebruik je een bouillonblokje/poeder – hou dan verhouding 1,5 aan)
– zout & peper

Bereiding:

– Snipper de ui en snijd de champignons in dunne plakjes
– Smelt de boter in een sauspannetje en fruit daarin de ui en knoflook. Voeg, als de ui mooi glazig is, de champignons toe en bak even mee.
– Voeg de cognac toe (het zal gaan sissen – geeft niet, dat hoort) en verwarm 1 minuut.
– Giet dan de runderbouillon erbij en laat even 5 minuten inkoken.
– Zet het vuur dan laag en meng de mosterd en crème fraiche erdoor. Breng de saus op smaak met
zout en peper. Is je saus aan de dunne kant? Meng dan met je handen een klontje boter met een beetje bloem door elkaar en voeg kleine brokjes daarvan toe aan de saus. Roer na ieder brokje bloem/boter je saus goed door om te checken of je al de gewenste dikte hebt. Mocht dat niet het geval zijn voeg dan nog een brokje toe en roer weer door. Herhaal deze handelingen totdat je saus naar je wens is.
–  Verhit de olijfolie samen met een klontje boter in een koekenpan en bak de biefstukreepjes heel kort aan.
– Leg de biefstukreepjes op een grote voorverwarmde schaal en giet de saus erover. Serveer direct.

Bon appetit!

4 Comments

  1. Esther

    april 25, 2013 at 6:36 pm

    Dit klinkt goed! Daar ga ik mijn man mee verrassen. Bedankt.
    Groetjes, Esther

    Reply
  2. Lisette

    april 26, 2013 at 9:56 am

    Hi Esther – wat leuk! Ben heel benieuwd-laat je me weten of hij het lekker vond? Groetjes uit Frankrijk, Lisette

    Reply
  3. Nanda

    december 14, 2017 at 7:22 pm

    Hi, bedankt voor de inspiratie, we gaan dit recept maken met vrienden tijdens de kerst. Heb je toevallig ook nog een wijntip hierbij? En wat leuk om te lezen dat jullie een B&B runnen! (ik blog zelf over reizen, mijn interesse is gewekt ;-). Groeten, Nanda

    Reply
    • Lisette

      december 15, 2017 at 7:22 am

      Hi Nanda, leuk dat jullie dit gaan maken. Ik zou bij dit recept een volle rode wijn serveren. Wij drinken er zelf een Cahors wijn bij. Mocht je meer willen weten over onze B&B – stuur mij dan even een mailtje – leuk! Groetjes uit Frankrijk

      Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress