Onze Franse Keuken

Monte Carlo Koekjes

HerschaaldekopievanDSC_1238.jpg

Koekjes | mei 13, 2013 | By

Deze brosse koekjes met een vleugje kokos zijn gevuld met botercrème en aardbeienframbozenjam. Echt smullen! Het enige wat ik een volgende keer (en die komt er zeker) anders zou doen is niet onze huisgemaakte jam gebruiken, maar een stevige in de winkel gekochte jam of marmelade. Dan loopt de jam een stuk minder uit tijdens het opsnoepen…dat ziet er toch net wat eleganter uit..

 
Recept: Monte Carlo Koekjes
 
Ingrediënten:
(voor ongeveer 14 koekjes)
 
Voor de koekjes:
– 125 gram zachte ongezouten boter
– 110 gram suiker
– 60 ml melk
– 225 gram zelfrijzend bakmeel
– 35 gram patisseriepoeder (te vervangen door poeder voor banketbakkersroom/gele room)
– 30 gram geraspte kokos
 
Voor de vulling:
– 50 gram zachte ongezouten boter
– 60 gram poedersuiker
– 2 eetlepels melk
– Aardbeien/frambozen jam (stevige variant!!)
 
Bereiding:
 
– Verwarm de oven voor op 180 graden en zet twee bakplaten klaar, bedekt met bakpapier
– Mix de boter en suiker in een keukenmachine, totdat je een lichtgeel mengsel krijgt. Dit duurt een minuut of 5. Giet vervolgens, terwijl de machine draait, de melk erbij.
– Voeg het bakmeel en patisseriepoeder toe en meng alles goed.
– Voeg tot slot de geraspte kokos toe en meng totdat je een soepel deeg hebt.
– Rol bolletjes van het deeg (ongeveer 2/3 cm groot). In het totaal dus zo’n 28 stuks.
– Leg de bolletjes met de nodige tussenruimte op de twee bakplaten en druk de bolletjes een beetje plat met de achterkant van een vork. Je krijgt dan discjes van zo’n 4/5 cm groot.
– Schuif de bakplaten in de oven en bak de koekjes in 18 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze volledig afkoelen op de bakplaten.
 
Vulling
– Meng de boter en poedersuiker in de keukenmachine, totdat je een lichtgeel mengsel krijgt (zo’n 5 minuten). Voeg de eetlepels melk toe en meng even goed met een spatel tot je een botercrème hebt.
 
 
– Bedek de achterkant van één koekje met botercrème en de andere helft met jam. Plak ze op elkaar.  
 
 
 
 
 
– Stapel de koekjes op een schaal en serveer. Enjoy!
 

Bron: Dit recept komt uit ‘Pâtisserie comme un chef – Larousse’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress