Onze Franse Keuken

Salade met gebakken Brie

Herschaaldekopievan1-DSC_1299.jpg

Lunch, Salades, Voorgerecht | mei 28, 2013 | By

Dit is een ideale manier om Brie te bereiden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld halloumi is Brie op zichzelf helemaal niet geschikt om te bakken of grillen. Dan loopt hij gelijk uit en wordt het één grote kliederboel. Als je de Brie voorziet van een paneerlaagje en voorzichtig te werk gaat bij het bakken, dan krijg je een heerlijke romige kaasstick. Ik serveer gebakken Brie op een simpele groene salade met wat uitgebakken spekjes en een honingvinaigrette. Leuk als voorgerecht, maar ook heel geschikt als lunch.

Recept: Gebakken brie
4 personen

Ingrediënten:

– een punt Brie van ongeveer 250/300 gram
– 1 ei
– 100 gram bloem
– 100 gram paneermeel
– 30 gram geraspte parmezaanse kaas
– 1 theelepel gedroogde tijm
– zout & peper
– klontje boter en beetje olijfolie (voor het bakken)

Bereiding:

– Snijd de Brie in plakken van minimaal 0,5 cm dik.
– Zet drie soepborden klaar. Doe de bloem in het eerste bord. Het ei in het tweede bord. Kluts het ei met de tijm en royaal zout en peper door elkaar. Meng in het laatste bord het paneermeel en de parmezaanse kaas.
– Haal de plakken Brie één voor één door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door het paneermeel. Stapel de gepaneerde plakken op een bord of ovenschaal. Dek af en zet minimaal een half uur in de koelkast.
– Smelt boter in een koekenpan op middenhoog vuur en voeg een beetje olijfolie toe.
– Leg de plakken Brie naast elkaar in de pan en bak kort – 1 à 2 minuten. Draai de plakken vervolgens heel voorzichtig om – ik gebruik daarvoor een spatel, die ik hel emaal onder de om te draaien plak schuif. Bak de Brie aan de andere kant ook nog 1 à 2 minuten. Schep ze voorzichtig uit de pan en serveer.. Bon appetit!

 
 
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress