Onze Franse Keuken

Aardbeien met vanillemousse en pistachekruim

Aardbeienmetvanillemousse.jpg

Desserts | juli 20, 2013 | By

 
Dit dessert is eigenlijk een luxe versie van ‘verse aardbeien met slagroom’ – altijd een top combinatie. De vanillemousse is heerlijk luchtig en het pistachekruim geeft het geheel een vrolijke noot. Serveer het in een glazen bakje en je hebt ineens een prachtig dessert. Ziet er toch hartstikke leuk uit? En…nog bijzonder lekker ook.
 
Recept: Aardbeien met vanillemousse en pistachekruim
 
Ingrediënten:
Voor 4/6 personen
 
– 2 eiwitten
– 250 ml slagroom
– 100 gram suiker
– 1 vanillestokje
– 250 gram aardbeien
– 25 gram pistachenootjes
 

Bereiding:

 
– Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in kleine stukjes.
– Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.
– Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met een mesje de zaadjes eruit.
– Klop de slagroom samen met de suiker en de vanillezaadjes stijf/.
– Spatel het geklopte eiwit voorzichtig door de slagroom, totdat je en luchtige mousse hebt.
– Verdeel de aardbeien over 4/6 glazen schaaltjes.
– Schep de vanillemousse erop, dek af en zet weg in de koelkast. Laat minimaal een uurtje staan (max 2,5 uur). Mmocht je de mousse langer van tevoren willen bereiden – verdeel deze dan nog niet over de aardbeien, maar doe dit pas vlak voor het serveren – bewaar de mousse tot gebruik in een afgedekte kom in de koelkast.
– Pel de pistachenootjes en verpulver de gepelde nootjes in een keukenmachine tot een kruim.
– Garneer de glaasjes met een beetje pistachekruim en serveer.
 
Bron: Dit recept is een bewerking van een vanillemousse dessert uit Nigellissima
 
 

 

3 Comments

  1. Esther

    juli 20, 2013 at 8:07 pm

    Wat weer een mooi recept. En niet te moeilijk. Merci!
    Groetjes, Esther

    Reply
  2. Nieneke

    juli 21, 2013 at 8:32 pm

    Haha….die " vrolijke noot"

    Reply
  3. Lisette

    juli 24, 2013 at 11:09 am

    Hi Nieneke – zie het nu pas…niet eens bewust zo geschreven….

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress