Onze Franse Keuken

Gezond dagje – Broccolisalade met rozijnen en cashewnoten

broccolisal.jpg

Salades | september 18, 2013 | By

 
Onder het mom ‘laat ik eens gezond doen’ besloot ik deze salade met broccoli te maken. Een tijdje geleden op Pinterest gezien en opgeslagen op – hoe toepasselijk – mijn bord ‘healthy recipes’. Toen ik de achterliggende website van de foto bezocht bleek het een salade van ‘Rawmazing‘ te zijn. Tja, gezond ok, maar rauwe broccoli is nog even een brug te ver.
Ik heb het recept dan ook meer als inspiratie gebruikt. In mijn versie zijn de broccoliroosjes even gekookt en ook de verhoudingen van de andere ingrediënten wat aangepast. Dit is het resultaat: Als maaltijdsalade voor een zogezegd ‘balansdagje’, maar volgens mij ook prima te serveren als bijgerecht van een ‘normale’ maaltijd.

Recept: Broccolisalade met rozijnen en cashewnoten

Ingrediënten:
Voor 4 personen

– 500 gram broccoli
– 1/2 rode ui
– 50 gram gewelde rozijnen
– 50 gram pecannoten

Voor de dressing:
– sap van 1/2 citroen
– 100 gram cashewnoten
– 4 eetlepels olie
– 50 ml water
– 1/2 teen knoflook
– 1 eetlepel honing
– zout

Bereiding:
– Snijd kleine roosjes van de broccoli. Breng water aan de kook, voeg de broccoliroosjes toe en kook even kort (max 5 minuten). Giet af en laat afkoelen, terwijl jij de rest van de salade maakt.
– Snijd de ui in dunne ringen.
– Doe alle ingrediënten voor de dressing in je keukenmachine en mix, totdat je een (bijna) gladde cashewnotendressing hebt. Voeg eventueel nog wat extra zout toe.
– Doe de afgekoelde broccoliroosjes, uiringen, rozijnen en pecannoten in een kom. Giet de cashewdressing erover en hussel alles goed door elkaar. Bon appetit!
 
Bron: Liever het origineel van Rawmazing uitproberen? Klik dan hier 

 

1 Comment

  1. Life is like a pie

    september 20, 2013 at 12:20 pm

    Hmm, ik ben niet meteen gek van broccoli maar deze salade wil ik wel eens uitproberen.

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress