Onze Franse Keuken

Pindasaus in een handomdraai

Pindasaus.jpg

Saus/Chutney/Pesto | november 13, 2013 | By

 

 

Satésaus kent men niet in Frankrijk. In de supermarkt een handig Conimex achtig kant-en-klaar bakje scoren? Vergeet het maar. Nou mis ik het eigenlijk ook helemaal niet, maar toen we van de week frietjes gingen bakken had ik er ineens zo’n ontzettende trek in. Friet met mayonaise, pindasaus en uitjes. Mjammmm.

Pindakaas hebben we meestal wel in huis (meegebracht door familie en vrienden) en daarmee draaide ik zelf even een kommetje pindasaus in elkaar. Zo gedaan en eigenlijk nog lekkerder dan een kant-en-klaar variant ook…Zo maak ik hem:

Recept: Pindasaus in een handomdraai

Ingrediënten:

– 3 eetlepels pindakaas
– 1 eetlepel ketjap manis
– 3/4 theelepel sambal
– 1 theelepel suiker
– 1 teentje knoflook, geperst
– 1/2 theelepel gemberrasp
– 1 eetlepel ketchup
– 4 eetlepels melk
– 8 à 10 eetlepels water

Bereiding:

– Verwarm alle ingrediënten al roerend in een steelpannetje op middenhoog vuur.
– Voeg indien nodig nog wat extra melk en/of water toe als de saus te dik is voor je (ik hou van stevige klodder pindasaus, die lekker aan je frietje blijft hangen :-))

3 Comments

  1. Anoniem

    november 13, 2013 at 1:58 pm

    De supermarkten in Frankrijk gaan sinds afgelopen jaar in op de behoefte van de in Frankrijk wonende Nederlander of toerist.
    Mis je pindakaas, satésaus, stroopwafels, drop of hagelslag, bij Leqlerc en Carrefour (in de omgeving van Cahors) vind je de producten gewoon in de winkel.

    Reply
  2. Jan Wisse

    februari 27, 2017 at 5:41 pm

    Lisette,

    Vervang het water en de melk eens voor een groot gedeelte door kokosmelk, je weet niet wat je proeft! groet, Jan

    Reply
    • Lisette

      maart 1, 2017 at 6:31 pm

      Ga ik zeker een keer doen Jan. Bedankt voor de tip.

      Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress