Onze Franse Keuken

Snelle pasta met worst, paprika, geitenkaas en appelstroopsaus

pastaappelstroop.jpg

Pasta | november 15, 2013 | By

Een appelstroopsaus voor pasta klinkt misschien wat vreemd, maar dit is serieus echt lekker. Weer zo’n typisch voorbeeldje van gewoon een beetje ‘uitproberen’ tijdens het kokkerellen. Ik wilde deze pasta een zoet-zuur accent meegeven als tegenhanger voor de romige geitenkaas en zoute worst. In de voorraadkast viel mijn oog op een pot appelstroop, wat kruidenbouillon erbij en voila…. Deze pasta is lekker snel klaar en dus ideaal voor een doordeweekse avond. Weer eens wat anders.

Recept: Snelle pasta met worst, paprika, geitenkaas en appelstroopsaus

Ingrediënten:
Voor 2/4 personen

– 300 gram braadworst
– 2 eetlepels olijfolie
– 150 gram champignons
– 1/2 rode paprika
– 1/2 groene paprika
– 1/2 gele paprika
– 1/2 courgette
– 1 eetlepel kerriepoeder
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 150 ml kokend water
– 1/2 kruidenbouillonblokje
– 2 eetlepels rode wijn
– 1 eetlepel appelstroop
– 50 gram zachte geitenkaas
– pasta naar keuze voor 2-4 personen (ik gebruik ‘penne’)

Bereiding:

– Snijd de braadworst in grove stukken, de champignons en courgette in dunne plakjes en de paprikahelften in dunne reepjes.
– Verhit de olijfolie in een koekenpan en braad de stukjes worst aan.
– Voeg champignons, courgette en paprikareepjes toe en strooi kerriepoeder en paprikapoeder erover.
– Bak alles al roerend een minuut of drie tot vijf op halfhoog vuur.
– Los het halve bouillonblokje op in het kokende water en giet dit in de pan.
– Voeg rode wijn en appelstroop toe en roer alles goed door elkaar.
– Breng het geheel op hoog vuur aan de kook, draai dan het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat nog 10 minuten pruttelen.
– Kook de pasta volgens de bereidingstijd op het pak in die 10 minuten stooftijd. Heeft je pasta langer nodig, zorg er dan voor dat je dit vast wat eerder opzet.

– Giet je pasta af en roer het door de saus. Schep de pasta op borden en kruimel er de geitenkaas over.
 
Bon appetit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress