Onze Franse Keuken

Witlofsalade met dadels, walnoot, appel en frisse yoghurtdressing

Witlofsalade1.jpg

Salades | november 8, 2013 | By

Deze heerlijke salade zag ik een paar weken terug op de blog van Nell – Eetplezier. Ik volg haar al tijden en moet altijd erg lachen om haar heerlijke schrijfstijl. Ze is één van mijn grote favorieten op Nederlands foodbloggebied. Witlof komt hier bijna nooit op tafel, want Arjan is geen liefhebber. Vorige week was zijn moeder bij ons en die is er net als ik wel dol op – een mooie gelegenheid om deze salade eens even te testen. Heerlijk! Een aanrader – net als een bezoekje aan de blog van Nell – gewoon doen. Ik heb in mijn versie alleen iets minder witlof gebruikt, wat rozijnen toegevoegd en voor de dressing Griekse yoghurt gebruikt in plaats van crème fraiche. Nell, bedankt voor de inspiratie!

Recept: Witlofsalade met dadels, walnoot, appel en frisse yoghurtdressing

Ingrediënten:
– 2 stronkjes witlof
– 1 Granny Smith appel
– 50 g gepelde walnoten, grof gehakt
– 20 gram rozijnen
– 4 medjool dadels, ontpit en in stukjes
– 50 gram grof geraspte belegen kaas

Voor de dressing:
– 1 sjalot, gesnipperd
– 1 eetlepel appelsap
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel walnotenolie
– 3 eetlepels Griekse yoghurt
– 1 eetlepel honing
– peper/zout

Bereiding:

– Snijd de witlof in grove stukken en doe ze in een slakom.
– Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Niet schillen, die vrolijke frisgroene kleur van de schil maakt dat de salade er mooi uitziet. Voeg de appelblokjes bij de witlof.
– Voeg ook de stukjes dadels, rozijnen en walnoot toe.
– Maak vervolgens de dressing door alle daarvoor benodigde ingrediënten goed door elkaar te mengen (ik doe dat in een jampotje – deksel erop en even goed schudden – ideaal). Breng de dressing op smaak met flink wat zout en peper.
– Hussel de dressing door de salade. Strooi de grof geraspte kaas erover en serveer.

Bron: Blog Eetplezier – witlofsalade

Ik serveerde deze salade met wat aardappels uit de oven bij varkenshaas met peer.

Een lekkere combinatie.  
 
 

2 Comments

  1. Nell Nijssen

    november 14, 2013 at 9:53 pm

    Ik had een week geleden hier een uitvoerig bedankje geplaatst voor de aandacht die he besteed hebt aan mijn salade plus blog. In mijn stats kwam ik opeens een boel views uit frankrijk tegen! En nu kom ik nog eens terug en zie dat de reactie verwijderd is. In de herhaling: dank Lisette voor dit leuke artikel met zoveel aandacht voor eetplezier. Au revoir

    Reply
  2. Lisette

    november 16, 2013 at 12:43 pm

    Hi Nell, wat raar – ik heb helemaal geen eerder berichtje binnen gekregen.Is iets verkeerd gegaan denk ik. Ik ben blij dat je nog een keertje hebt gekeken en heel lief nogmaals een reactie hebt geplaatst. Bedankt en fijn weekend. Groetjes, Lisette

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress