Onze Franse Keuken

Bloemkoolsoep met cheddar van Jamie Oliver

bloemkoolsoep1.jpg

Soepen | december 4, 2013 | By

Een zachte romige soep, waar ironisch genoeg helemaal geen room aan te pas komt. De cheddar geeft de soep een subtiel kaasaccentje. Echt precies goed. Een soort soepvariant van gegratineerde bloemkool uit de oven. Tja, ook deze heerlijke soep is echt weer een sterk staaltje Jamie power. Een aanrader! Zo maak je hem:

Recept: Bloemkoolsoep met cheddar

Ingrediënten:

– 1 ui, gesnipperd
– 1 teen knoflook, fijngehakt
– 1 eetlepel olijfolie
– 500 gram bloemkool (ongeveer 1/2 bloemkool), in grove stukken
– 1 liter water
– 2 kruidenbouillonblokjes
– 1/2 theelepel mosterdpoeder
– 1 theelepel peper
– 100 gram geraspte cheddar (+ beetje extra ter garnering)
– zout (desgewenst)

Bereiding:

– Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook.
– Voeg de bloemkoolstukken toe en roer alles goed door elkaar.
– Giet het water erbij en verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en breng het geheel aan de kook.
– Roer alles goed door elkaar, zet het vuur zacht, leg een deksel op de pan en laat alles 20 minuten zachtjes koken.
– Voeg mosterdpoeder, peper en cheddar toe en pureer de soep in een blender/keukenmixer of met een staafmixer. Breng indien nodig op smaak met beetje extra zout.
– Giet de soep in kommen en garneer met een beetje cheddarrasp. Bon appetit!

Bron: Ik vond deze soep van Jamie op de website: www.bloemkoolsoep.nl 
Een site met een verzameling van bloemkoolsoepvarianten. Dit is een bewerking van Jamie’s soep, die op die website is geplaatst. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress