Onze Franse Keuken

Tortillapizza

Tortillapizza.jpg

Borrelhap, Broodjes, Lunch | februari 2, 2014 | By

Dit vind ik nou echt een topidee. Ik zag het een tijdje geleden bij Everyday Gourmet. Een kookprogramma op Net5 van Justine Schofield, een oud-deelneemster van Masterchef Australië. Je neemt een tortilla en belegt die als een pizza. Waarom niet? Nou houden wij sowieso vooral van pizza’s met dunne bodem – dus dat komt mooi uit.

We hebben het getest en zijn fan. Zo klaar en LEKKER!! Wel heb je waarschijnlijk niet genoeg één tortillapizza per persoon – dat is in ieder geval onze ervaring – dus hou rekening met 2 tortilla’s pp. Uiteraard kan je qua topping kiezen wat je lekker lijkt, maar wij hebben ze voor onze eerste testsessie als volgt gemaakt:

Recept: Tortillapizza

Ingrediënten:
Genoeg voor 4 personen

– 8 tortilla’s
– klein potje passata (rode saus)
– pizzakruiden
– enkele plakjes salami
– enkele plakjes ham
– enkele plakjes kaas (of nog makkelijker: geraspte kaas)
– 1 rode paprika in dunne reepjes
– 5 champignons in dunne plakjes
– 1 ui in dunne ringen

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Bestrijk de tortilla’s met een dun laagje rode saus en bestrooi die saus vervolgens royaal met pizzakruiden.
– Beleg iedere tortilla met wat salami, ham, paprika, champignons en ui.
– Dek af met de kaas en schuif ze in de oven.
– Bak de tortilla’s een minuut of 7. Hou ze even goed in de gaten. De kaas moet goed gesmolten zijn, maar de randjes mogen niet te donker worden. Bon appetit!

1 Comment

  1. Nell Nijssen

    februari 2, 2014 at 6:04 pm

    Ja, dat kan ook natuurlijk. Ik gebruikte al vaker een gehalveerd Turks brood als bodem, maar een tortilla is ook een goede tip!

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress