Onze Franse Keuken

Mihoensalade met garnalen en avocado

rijstnoedelsalade.jpg

Vis | april 7, 2014 | By

Mihoen, oftewel rijstnoedels, vind ik echt ideaal voor een frisse salade. Eigenlijk is dit zo’n gerecht dat je hartje zomer moet eten, genietend van de avondzon met een heerlijk glas witte wijn erbij. Door het mooie weer van de afgelopen dagen waan ik mij soms al in juli en daarom skip ik gewoon een paar maandjes. Ook in april smaakt deze simpele salade prima. Al moet ik eerlijk zeggen dat mijn maag zich minder makkelijk laat foppen en nog lang niet is overgeschakeld naar de zomerstand. Ik vind hem nu geschikt als voor- of bijgerecht. Tijdens de warme zomermaanden, als je over het algemeen wat lichter eet, is het een prima maaltijdsalade.

Recept: Mihoensalade met garnalen en avocado

Ingrediënten:
Voor 2 personen

– 100 gram mihoen (2 strengen)
– 300 gram middelgrote garnalen
– 1 rijpe avocado
– 1/2 rode ui
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 eetlepel chilisaus

Voor de dressing:
– 1 eetlepel zonnebloemolie
– 1 eetlepel suiker
– 1 eetlepel vissaus (nuöc màm)
– sap van 1/2 citroen
– 1 theelepel verse gemberrasp (van stukje van ongeveer 1,5 cm)
– 1/2 teentje knoflook, geraspt

Bereiding:
– Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel daarna goed af onder de koude kraan (anders blijft het aan elkaar plakken) en doe in een slakom.
– Maak de garnalen schoon en verwijder het darmkanaal.
– Snijd de rode ui in hele dunne ringen.
– Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar in een kommetje en leg de uienringen in de dressing. Laat even trekken, terwijl je verdergaat met de bereiding van de rest van de salade.
– Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
– Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen even kort tot ze gaar zijn. Voeg de chilisaus toe en hussel even goed, zodat de garnalen bedekt worden met een heel dun laagje.
– Kieper de garnalen bij de mihoen in de slakom.
– Giet de dressing met de rode ui erover en hussel alles goed door elkaar.
– Doe tot slot de avocadostukjes erbij en meng nog even voorzichtig.
–  Zet de salade op tafel en serveer met een lekker glas witte wijn. Bon appetit!

2 Comments

  1. Lisa

    februari 18, 2015 at 5:33 pm

    Beste Lisette,
    Als ik de chilisaus bij de garnalen doe moet ik ze dan apart doen of moet dat gewoon in de pan?

    alvast bedankt!

    Reply
  2. Lisette

    februari 23, 2015 at 10:59 am

    Hi Lisa, de chilisaus gewoon in de pan doen en dan goed husselen, zodat de garnalen met een klein laagje worden bedekt. Succes! Groetjes, Lisette

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress