Onze Franse Keuken

Een echte herfstsoep: Knolselderij-pompoen soep

Pompoenknolselderijsoep.jpg

Soepen | november 10, 2014 | By

Deze heerlijke soep vond ik in ‘The French Market Cookbook’ van Clothilde Dusolier. Een lekkere combinatie van typische herfstgroenten levert deze zachte soep op. Lekker met wat zelfgemaakte knoflookcroutons erin en wat versgemalen zwarte peper voor een beetje pit. Een ideaal soepje voor een regenachtige middag.

Knolselderij-pompoensoep

Ingrediënten:
Voor 4/6 personen

– 900 gram pompoenvlees (dus zonder schil, pitten), in blokjes
– 500 gram knolselderij (zonder schil), in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 1 teentje knoflook, geperst
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels gedroogde rozemarijn
– 1 liter groentebouillon
– verse peper
indien gewenst:
– (zelfgemaakte) knoflookcroutons

Bereiding:

– Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook een minuut of 5.
– Voeg pompoen, knolselderij, zout en rozemarijn toe en stoof, af en toe roerend een minuut of 5.
– Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Doe dan een deksel op de pan en laat op middenhoog vuur ongeveer een half uurtje pruttelen.
– Pureer de soep met staafmixer of in een blender. Breng op smaak met extra zout en een beetje peper.
– Schep de soep in soepkommen, strooi er wat zelfgemaakte knoflookcroutons in geef een flinke draai aan de pepermolen boven iedere kom. Geniet ervan!

Bron: The French market Cookbook – Clothilde Dusolier

5 Comments

  1. Anoniem

    november 10, 2014 at 2:33 pm

    hallo Lisette,
    Wat heerlijk dat je weer zo actief bent met de recepten. Ik heb een nog een pompoen en knolselderij liggen en ik ga het komend weekend zeker proberen.
    helemaal leuk!
    groetjes Marjon

    Reply
  2. Dorien

    januari 27, 2016 at 6:45 pm

    Toevallig hier terecht gekomen omdat ik me afvroeg of iemand de combi aardpeer pompoen gemaakt had. Ik werk steeds restjes op en had dit nog liggen. Ik heb jou soep gemaakt en er stukjes gerookte makreel en kleine stukjes pastinaak bijgedaan. Als garnituur heb ik de pompoenpitten geroosterd in de oven en die erbij gegeten. Surprise surprise… het was heerlijk!!!
    Bedankt voor het idee 🙂 .

    Reply
    • Lisette

      januari 28, 2016 at 10:16 am

      Hi Dorien, jouw versie met een beetje gerookte makreel en geroosterde pompoenpitten klinkt goed. Ga ik ook eens maken.

      Reply
  3. Andrea de Moor

    oktober 22, 2017 at 3:14 pm

    ga van de week proberen

    Reply
    • Lisette

      oktober 23, 2017 at 1:39 pm

      Leuk Andrea, laat je me dan even weten wat je ervan vond? Ben benieuwd. Groetjes, Lisette

      Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress