Onze Franse Keuken

Knapperige salade met garnalen, artisjok en kokosdressing

Littlegemgarnaalsalade.jpg

Salades, Vis | november 26, 2014 | By

Knapperig – misschien een wat rare term om een salade te beschrijven, maar dat is toch echt het eerste wat door mijn hoofd schiet als ik in de ‘crunchy’ little gem blaadjes bijt. Net wat zachter dan ijsbergsla. Je gebruikt alleen de grotere buitenste bladen van de kleine kropjes en die fungeren als een soort kommetje. Superleuk. Zet de slakommetjes naast elkaar op een grote serveerschaal. Vul ieder blad met wat in knoflookolie gebakken garnalen en wat stukjes artisjokhart. Giet de kokosdressing erover en garneer met wat peterselie. Een ideale en originele salade voor een etentje of een buffet. Iedereen kan gewoon één (of meerdere) bladkommetjes van de schaal pakken. Smullen maar!

Recept: Knapperige salade met garnalen, artisjok en kokosdressing
Voor 3/4 personen

Ingrediënten:

– drie kropjes Little gem sla
– 200 gram grote garnalen, gepeld en darmkanaal verwijderd
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 teentje knoflook
– 6 artisjokharten, ieder in vieren gesneden
– 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie

Kokosdressing:

– 1 theelepel maizena
– 125 ml kokosmelk
– 2 theelepels vissaus (nuoc mam)
– 2 theelepels limoensap
– 5 druppels tabasco

Bereiding:

– Haal de buitenste blaadjes van de kropjes little gem en leg ze naast elkaar op een grote serveerschaal
– Verhit de olijfolie in een koekenpan. Pers de knoflook erin en bak de garnalen heel kort aan beide kanten.
– Verdeel de garnalen en artisjokharten over de slakommetjes.
–  Roer alle onderdelen voor de kokosdressing goed door elkaar en giet over de sla.
– Garneer het geheel met wat fijngehakte peterselie en serveer.

Bron: Dit recept komt uit ‘In de Keuken’ van Bill Granger

1 Comment

  1. Tartelette Maison

    december 1, 2014 at 7:03 pm

    Lekker maar voor mij zonder de garnalen dan. 🙂

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress