Onze Franse Keuken

Malse kipfilet uit de oven met dragonsaus

kipdragon.jpg

Kip, Vlees | november 24, 2014 | By

Kipfilet uit de oven associeer ik met kurkdroog taai vlees. Waarschijnlijk doe ik gewoon iets eenvoudigs verkeerd – te hoge temperatuur of te lang – maar na een paar teleurstellende pogingen heb ik het gewoon opgegeven. Voor een ovengerecht met kip grijp ik standaard naar kippendijen of poten. Tot nu, want toen ik dit recept zag in Nigellissima besloot ik het er toch nog eens op te wagen en….Eindelijk gelukt: Echt super smakelijk. De bijbehorende dragonsaus smaakt volgens mij misschien nog wel beter bij een stukje vis. Ga ik ook eens proberen binnenkort.

Recept: Kipfilet uit de oven met dragonsaus
Voor 2 personen

Ingrediënten:

Voor de kip:
– 2 kipfilets
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 takjes verse dragon
– versgemalen peper

Voor de saus:
– 4 eetlepels fijngehakte verse platte peterselie
– 4 eetlepels fijngehakte verse dragon
– 1 lenteui, ook het groene deel, fijngehakt
– 1 theelepel grof zeezout
– 1 citroen
– 6 eetlepels olijfolie

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Leg de kipfilets in een ovenschaal. Duw 2 dragontakjes een beetje tussen de kip en sprenkel de olijfolie erover. Geef een paar flinke draaien aan de pepermolen boven de kipfilets en schuif de schaal in de oven.
– Bak de kipfilets in 25 minuten goudbruin en haal dan de schaal uit de oven. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten, terwijl je snel de saus in elkaar draait.
– Doe de peterselie, dragon, lenteui, zeezout in een keukenmixer. Rasp de schil van de citroen en doe de rasp in de mixer. Snijd de citroen vervolgens doormidden en pers één helft uit boven de mixer. Laat alles mixen en giet terwijl de motor draait de olijfolie erbij.
– Haal de kipfilets uit de ovenschaal en snijd ze in plakken.
– Giet de sappen uit de ovenschaal bij de dragonsaus en roer even goed. Proef de saus en breng, indien nodig, op smaak met een beetje extra zout of peper.
– Giet de saus over de kipfilet en serveer. Bon appetit!

1 Comment

  1. Bonjade

    november 25, 2014 at 9:09 pm

    Ziet er heerlijk uit…..die saus ook…….die kleur…….
    Ga het proberen

    Fijne avond

    Liefs

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress