Kerst 2014: Geroosterde groene asperges
Simpel, snel, gezond en lekker. Dit bijgerecht is echt zo gemaakt. Het enige wat je hoeft te doen is de onderkantjes eraf te snijden, wat olijfolie erover te gieten en ze 10 minuten in de oven te schuiven. Daarna beetje balsamicoazijn, beetje citroensap en wat zeezout erover. Tot slot nog wat mooie vlokken versgeraspte parmezaanse kaas erover en hup, op tafel. Easy does it…….
Recept: Geroosterde groene asperges uit de oven
Voor 4 personen
Ingrediënten:
– 1 bosjes groene apsperges
– 4 eetlepels olijfolie
– sap van 1/2 citroen
– 3 eetlepels balsamico azijn
– zeezout
– 30 gram parmezaanse kaas, geschaaft v blok
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Snijd de harde onderkantjes van de asperges en leg ze naast elkaar op een bakplaat.
– Giet de olijfolie erover en rol de asperges even goed door de olie, zodat ze allemaal een olielaagje hebben.
– Schuif de bakplaat in de oven en bak 10 minuten. Je kunt ze eventueel halverwege even keren, maar dit is niet noodzakelijk hoor – kijk maar hoe het uitkomt.
– Haal de asperges uit de oven en leg ze netjes naast elkaar op een serveerschaal.
– Sprenkel het citroensap, de balsamico azijn erover en een beetje zeezout.
– Schaaf met een groenteschiller (dan krijg je een perfecte dikte) wat vlokken parmezaanse kaas van een blokje en verdeel dat over de asperges. Bon appetit!
Bron: dit heerlijke recept komt uit ‘My French Kitchen’ van Joanne Harris
Sophie van Wijnen
december 23, 2014 at 3:41 pmDit is zoooo lekker Lisette. Ik maakte het met paarse asperges en wilde ze bloggen. Maar ze kwamen groen uit de oven! En vervolgens aten de kinderen ze in drie minuten weg. Eigenlijk is dit dus verplichte kost 😉