Onze Franse Keuken

Kerst 2014: Kalkoenfilet met kastanje en oesterzwam

Kalkoen, kerst, Vlees | december 11, 2014 | By

Kalkoen en kastanje…need I say more? Kerst op je bord. Toch?! Ik vind het fijne aan dit recept dat je makkelijk individuele porties kan maken. Wel zo leuk met uitserveren. Op grote schalen kan ook hoor – net waar je zin in hebt. Ik serveer hier wilde rijst bij.

Recept: Kalkoenfilet met kastanje en oesterzwam

Voor 4  personen (hoofdgerecht)

– 1 ui, gesnipperd
– 1 teen knoflook
– 4 eetlepels olijfolie (zelfde)
– 250 gram oesterzwammen
– 200 gram kastanjes, uit pot/blik
– grof zeezout & versgemalen peper
– 25 ml witte wijn
– 500 ml kippenbouillon
– 600 kalkoenfilet
– 4 theelepels paprikapoeder
– 4 theelepels kerriepoeder
– 150 ml slagroom

Voor erbij:

Wilde rijst (80 gram ongekookt pp)

Bereiding:

– Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit hierin de ui. Pers na 3 minuten de knoflook in de pan en fruit dit mee. Giet de wijn in de pan en laat dit op hoog vuur een minuut inkoken. Giet dan de kippenbouillon erbij en laat 20 minuten op hoog vuur koken.
– Voeg dan 50 ml room toe, roer dit door de bouillon en laat nog 5 minuten op hoog vuur koken.
– Verwarm de resterende twee eetlepels olijfolie in een pan en bak hierin de oesterzwammen zo’n 5 minuten. – Doe dan de kastanjes bij de oesterzwammen en laat even meegaren. Bestrooi met grof zeezout en een beetje peper en zet apart.
– Snijd de kalkoenfilet in kleine stukken en doe in een kom. Voeg  paprikapoeder en kerriepoeder toe en hussel goed door elkaar, zodat alle stukjes kalkoen voorzien zijn van wat kruiden.
– Doe de kalkoenfiletstukjes in de bouillon en laat nog 8 minuten meekoken.
– Zet dan het vuur laag, voeg oesterzwammen en kastanjes toe. Giet de resterende 100 ml slagroom erbij en roer alles nog even goed om. Serveer met wat wilde rijst erbij. Bon appetit!

Bron: Dit recept is een bewerking van ‘Blanquette de dinde’ uit het tijdschrift Saveurs spécial fêtes 2014

psst…de rode kerstsalade past hier ook prima bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress