Onze Franse Keuken

Kerstkoekjes bakken – part 2 – zelf glazuur maken

Glazuur3.jpg

Koekjes, stap-voor-Stap | december 25, 2014 | By

Koekjes bakken. Een leuke bezigheid tijdens de kerstdagen. Gisteren gaf ik het recept voor kerststerkoekjes. Wat ook een leuk idee is – de sterren versieren met zelfgemaakte glazuur. Zo gemaakt en als het goed is heb je de ingrediënten ervoor gewoon in huis. Probeer het eens.


Recept: Koekjesglazuur

Ingrediënten voor witte glazuur:
– 1 eiwit
– 150 gram poedersuiker
– 1 theelepel citroensap

Bereiding:

– Meng alle ingrediënten goed en smeer reeds gebakken koekjes ermee in.
– Bak ze dan nog 4 minuten op 150 graden

Wil je glazuur met een kleurtje? Dat kan. Voeg een eetlepel aardbeienjam toe voor rood, of bijvoorbeeld een beetje muntsiroop voor groen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress