Onze Franse Keuken

Gezonde lunch: Stokbroodje gegrilde aubergine met curry

auberginelunch.jpg

Broodjes, Lunch | januari 16, 2015 | By

Dit is ook weer zo’n – laat ik het eens proberen -combi. Aubergineblokjes bakken met gemalen komijn, dat doe ik vaker. Als basis voor een quiche. Voor dit broodje voegde ik wat blokjes rode paprika en ringetjes lente ui toe. Hup op een stokbroodje en klaar. Of toch niet? Het leek me een beetje een te droog geheel en daarom wilde ik nog een sausje erbij. Ik had geen zin in kaas, of een yoghurtsaus en zag ineens de ketchup staan. Hmmm,… te zoet en niet geschikt, maar wacht eens; hebben we niet ook??…even zoeken in de voorraadkast en ja hoor,…daar staat hij: een enorme fles currysaus. Meegebracht uit NL. Top! Precies de licht pittige smaak die ik zocht. Een klein beetje maar, het moet tenslotte een ‘gezond’ broodje blijven. Een bijzonder smakelijk stokbroodje al zeg ik het zelf. Je hebt wel even tijd nodig om het te maken. Dus misschien iets voor komend weekend?

Recept: Stokbroodje gegrilde aubergine met currysaus
Voor 1 persoon

Ingrediënten:
– 1 stuk stokbrood van 10/15 cm, doormidden gesneden
– 1/4 aubergine
– zout
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel gemalen komijn
– 1/2 rode paprika
– 1 lente ui
– 1 eetlepel currysaus

Bereiding:
– Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik. Bestrooi de plakken met zout en laat even 10 minuten trekken. Spoel dan de plakken af en dep ze droog met keukenpapier.
– Snijd de plakken aubergine in kleine blokjes.
– Snijd de paprika ik kleine stukjes en de lente ui in dunne ringen.
– Verhit de olijfolie in de pan en voeg de aubergineblokjes toe. Strooi het komijnpoeder erover en bak de aubergineblokjes op halfhoog vuur een minuut of 7. Voeg dan de paprika en lente ui toe en bak nog 3 minuten.
– Schep de aubergine, paprika en lente ui op het stokbroodje en knijp er een beetje currysaus over uit de fles. Hmmmmmm, smullen maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress