Onze Franse Keuken

Kip Teriyaki

Kipteryaki.jpg

Kip, Vlees | februari 4, 2015 | By

Lekkere zoete kip. Voor dit recept gebruik je kippendijen. Die ontbeen en ontvel je – even werk, maar echt de moeite waard, want het vlees is supermals. Niet te vergelijken met kipfilet. Ik serveer het met wat gewokte Chinese kool en lekkere basmatirijst. Zo’n typische -altijd goed- doordeweekse avondmaaltijd. Ik heb verschillende versies geprobeerd door de jaren heen. Dit is bij ons thuis de favoriete variant – ik vond hem ooit in het heerlijke feelgood kookboek ‘Keuken’ van Nigella.

Recept: Kip Teriyaki
Voor 4 personen

Ingrediënten:

– 500 gram kippendijenvlees (dus zonder bot en zonder vel)
– 30 ml Sake (eventueel te vervangen door Wodka)
– 60 ml mirin (zoete Japanse rijstwijn)
– 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
– 2 theelepels geraspte verse gember
– 6 druppels sesamolie
– 1 eetlepel arachideolie

Voor erbij:
– Gewokte Chinese kool
– 350 gram gekookte basmatirijst

Bereiding:

– Snijd het kippendijenvlees in kleine blokjes.
– Meng de sake, mirin, suiker, gember en sesamolie in een grote kom goed door elkaar.
– Doe de kippenblokjes in de marinade, hussel goed door elkaar. Dek af en zet een kwartiertje weg.
– Verhit de arachideolie in een grote koekenpan. Haal de kippenblokjes met een schuimspaan uit de marinade en bak ze goudbruin in de koekenpan (minuut of 4).
– Giet dan de marinade bij de kip, breng het geheel aan de kook en laat nog 5 minuten koken.
– Haal dan de kip uit de pan (dek af met aluminiumfolie om warm te houden) en laat de marinade nog heel even (minuut of 2 max) op hoog vuur inkoken tot een siroop. Doe dan de kip terug en hussel goed door elkaar, zodat de kipstukjes zijn bedekt met de siroop. Schep de stroperige kipstukjes op de rijst en serveer met wat Chinese kool. Bon appetit!

Bron: Dit recept komt uit Keuken – Nigella Lawson

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress