Onze Franse Keuken

Linzen met knolselderij en zoete aardappel

Bijgerecht, Vega | februari 27, 2015 | By

Voor de maandelijkse Foodblogswap mag ik iets kiezen van het blog Beejeekookt  van Bettina. Zij is net als ik moeder van 2 meiden. Ze woont in Utrecht en kookt veel met spelt. Op haar blog staan dan ook veel speltrecepten. Aangezien spelt een ingrediënt is dat ik hier in Frankrijk niet zo veel tegenkom, heb ik één van haar andere recepten gekozen. Een gerecht met linzen wel te verstaan – een echt streekproduct en ik heb altijd wel een pak in mijn voorraadkast staan.

Bettina voegt feta toe, maar ik maak een ‘kaasloze variant. Ik ga voor avocado – om het gerecht toch een romig element mee te geven. Dit recept is snel te bereiden en een ideaal bijgerecht (of vegetarisch hoofdgerecht) voor het hele gezin. Onze Marie zat in ieder geval te smullen.

Recept: Linzen met knolselderij, zoete aardappel, avocado en verse munt
Voor 2 personen

– 300 gram knolselderij
– 300 gram zoete aardappel
– 30 gram hazelnoten
– 150 gram linzen de Puy
– 1avocado
– 3 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel witte balsamicoazijn
– 1 eetlepel citroensap
– zout en peper
– volle eetlepel fijngehakte verse munt

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Schil de knolselderij en zoete aardappel en snijd ze in gelijkmatig kleine blokjes.
– Leg ze op een bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie (1 eetlepel) , zout en peper. Hussel door elkaar, zodat de blokjes met wat olie bedekt zijn en schuif de bakplaat in de oven.
– Bak de knolselderij en aardappel in 35 minuten gaar.
– Zet, terwijl de groente in de oven staat, een pan met ruim water aan de kook.
– Kook de linzen 20 minuten  zo is het dus ongeveer gelijk klaar met de knolselderij).
– Giet de linzen af en doe ze in een kom.
– Kieper de knolselderij en zoete aardappel erbij.
– Hak de hazelnoten grof en doe die stukjes ook in de schaal.
– Schil de avocado en snijd het vrruchtvlees in kleine stukjes.
– Voeg de avocado samen met de resterende twee eetlepels olijfolie, azijn, citroensap en de verse munt toe,
– Hussel alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Bon appetit!

Benieuwd naar de originele versie, waar ik dit gerecht op heb gebaseerd? Klik HIER

2 Comments

  1. Sophie van Wijnen

    februari 27, 2015 at 4:13 pm

    Hoi Lisette, ik geniet altijd zo van je verhalen en recepten!
    En wat die spelt betreft: de eigenschappen lijken heel erg op die van tarwe. Ik zou gerust je oude vertrouwde blé uit de kast trekken :-).
    Veel succes met de seizoenstart de komende tijd! Groeten van Sophie

    Reply
  2. Lisette

    maart 2, 2015 at 12:20 pm

    Hi Sophie, dank voor je lieve reactie. Ja, de vertrouwde blé – die gebruik ik wel eens…..Groetjes, Lisette

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress