Onze Franse Keuken

Verrassende Salade van rauwe spruitjes met frisse citrusdressing

Spruitjessalade1.jpg

Salades | februari 6, 2015 | By

Ook dit spruitjesrecept vond ik op Pinterest. Deze komt van het leuke blog ‘Pinch of Yum’.
Je versnippert de spruitjes in je keukenmachine (of met een mandoline) en eet ze dus rauw. Eigenlijk een beetje vergelijkbaar met een koolsalade. De citrusdressing laat je lekker intrekken en vervolgens leuk je de salade op met grof gehakte amandelen, stukjes knapperig ontbijtspek, wat Parmezaanse kaas en granaatappelpitten. Ik heb deze salade zelf als maaltijd gegeten, maar hij is eerlijk gezegd meer geschikt als bijgerecht. Lekker bij kip.

Recept: Salade van rauwe spruitjes met citrusdressing

– 250 gram spruitjes
– 1 granaat appel
– 40 gram amandelen, grofgehakt
– 30 gram Parmezaanse kaas, grof geraspt
– 3 plakjes ontbijtspek

Voor de dressing:
– 1 sjalotje, fijngesnipperd
– sap van 1 sinaasappel
– sap van 1 citroen
– 1/2 theelepel zout
– 1 eetlepel honing
– 50 ml Griekse yoghurt
– 25 ml olijfolie

Bereiding:

– Snijd de kontjes van de spruitjes, snijd ze doormidden en verwijder de harde kern.
– Snijd de spruitjes superfijn met je keukenmachine (of met een mandoline).
– Doe de fijngesneden spruitjes in een kom met water om eventueel zand weg te wassen.
– Giet af en droog in een slamolen (net zoals je gewone sla droogt na het wassen dus).
– Meng de onderdelen voor de dressing goed door elkaar in een grote kom en doe de droge spruitjes erbij. Hussel goed door elkaar en laat 5 minuten trekken.
– Bak de plakjes ontbijtspek, laat even uitlekken op keukenpapier en breek in stukjes.
– Haal de spruitjes uit de dressing en doe ze in een schone kom (de dressing blijft dus achter in de andere kom.
– Doe de stukjes amandel, ontbijtspek en Parmezaanse kaas bij de spruitjes.
– Voeg ook de granaatappelpitten toe.
– Hussel alles goed door elkaar en proef. Voeg nog wat eetlepels van de dressing toe om het een mooi smeuïg geheel te maken en serveer.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress