Onze Franse Keuken

Kip met pistachenoten korst

Kippistache2.jpg

Kip, Vlees | maart 6, 2015 | By

Van de week bladerde ik weer eens door Turquoise, een van de mooiste kookboeken uit mijn verzameling. Ik lees er graag in, het is namelijk meer een culinair reisverslag van de prachtige Turkse keuken. Ik maak eigenlijk niet vaak een gerecht uit dit boek. Waarom? Tja, geen idee eigenlijk. Dus besloot ik daar gelijk verandering in te brengen. Deze kip met een heerlijk knapperig korstje van pistachenoten, sumak en sesamzaad is het resultaat. Hij is ook supermals, wat mij verbaasde want na het bakken gaan ze nog 8 minuten in een voorverwarmde oven. Een aanrader en een goede stimulans om vaker recepten uit dit kookboek uit te proberen. Serveer de kip met wat partjes citroen erbij. Een beetje sap erover maakt het lekker fris.
 
Recept: Kip met pistachenoten korst
Voor 4 personen
 
Ingrediënten:
 
– 4 kleine kipfilets (150 gram per stuk)
– 2 eieren
– 50 gram bloem
– 5 eetlepels olijfolie
 
Voor de korst:
– 100 gram vers broodkruim (4 boterhammen)
– 1 eetlepel Za’atar
– rasp van 1 citroen
– 50 gram gepelde ongezouten pistachenoten, grofgehakt
– 2 eetlepels sesamzaadjes
– 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
 
Voor het serveren:
– 1 citroen in partjes 
 
Bereiding:
 
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Zet drie diepe borden klaar. 
– Kluts in één bord de eieren door elkaar.
– Doe de bloem in het 2e bord.
– Meng voor het 3e bord in de keukenmachine het broodkruim, Za’atar, citroenrasp en pistachenoten. Doe dat mengsel in het 3e bord en hussel er de sesamzaadjes en geraspte Parmezaan doorheen.
– Sla de kipfilets goed plat.
– Haal ze daarna één voor één door de bloem, dan door het ei en tot slot door het pistachekruim.
– Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak daarin de gepaneerde kipfilets 3 minuten per kant.  
 

– Leg ze daarnaast naast elkaar in een ovenschaal en schuif die nog 8 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de kip met citroenpartjes erbij. Wij aten er een knolselderijsalade bij. Dat recept, ook afkomstig uit Turquoise, staat zondag op mijn blog.

6 Comments

  1. Anoniem

    maart 6, 2015 at 11:05 am

    Hallo Lisette, ziet er goed uit en ga ik zeker ook proberen.
    Graag blijven doorgaan uit dit boek, ik ken het boek zelf niet, maar de Turkse / Arabische/ ottolenghi keuken is zo heerlijk!
    goed weekend alvast.
    groetjes
    Marjon

    Reply
    • Marja

      april 22, 2021 at 1:36 pm

      Hallo ik probeer mij aan te melden om nieuwe recepten te ontvangen maar het e-mail adres invullen werkt niet.

      Reply
      • Lisette

        april 28, 2021 at 2:46 pm

        Hi Marja, we hebben het even gecheckt, maar voor zover wij kunnen zien werkt het systeem. Je kunt je email invullen en daarna moet je wel nog even bevestigen dat je ook daadwerkelijk de mails wilt ontvangen. Zou je het nog eens kunnen proberen? Ik hoop dat het zo wel lukt.

        Reply
  2. Marleen Mol-Vreeswijk

    maart 6, 2015 at 2:10 pm

    Super staat vanavond op tafel………

    Reply
  3. Lisette

    maart 31, 2015 at 10:29 pm

    Hi Marjon, oh dit is echt zo'n mooi boek. Echt een aanrader. Groetjes uit Frankrijk

    Reply
  4. Lisette

    maart 31, 2015 at 10:30 pm

    Leuk! Hoop dat jullie het ook zo lekker vinden. Groetjes uit Frankrijk

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress