Onze Franse Keuken

Ottolenghi pasta met doperwt, yoghurt en pijnboompitten

Ottolenghipasta.jpg

Pasta, Vega | maart 1, 2015 | By

Een lekkere smaakvolle en gezonde pasta van Ottolenghi. De frisse saus op basis van Griekse yoghurt en gepureerde doperwtjes gaat heel goed samen met de pijnboompitten, verse basilicum en feta. Ik at deze pasta volgens het recept en dus zonder vlees, maar voor Arjan is een maaltijd zonder vlees geen echte maaltijd. Dus bakte ik er voor hem een paar pittige merquez worstjes bij. Goeie combi – iedereen blij.

Recept: Pasta met doperwt, yoghurt en pijnboompitten
Voor 2 personen

Ingrediënten:

– 150 gram schelpjespasta (conchiglie)
– 100 gram doperwtjes
– 30 gram pijnboompitten
– 1 theelepel chilivlokken
– 20 gram verse basilicumblaadjes
– 100 gram feta

Voor de saus
– 150 gram Griekse yoghurt
– 50 gram doperwtjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 teen knoflook
– 1 eetlepel citroensap
– zeezout & peper

Voor de carnivoren onder ons:
– merquez (of andere pittige) worstjes

Bereiding:

– Maak eerst de saus: Meng daarvoor de yoghurt, 50 gram erwtjes, olijfolie, knoflook en citroensap in een keukenmachine tot een gladde saus. Breng royaal op smaak met zeezout en peper.
– Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
– Kook de 100 gram doperwtjes beetgaar
– Bak de pijnboompitten samen met de chilivlokken goudbruin in een koekenpan
– Giet de pasta af en doe in een kom. Meng de yoghurtsaus er geleidelijk door. Als je alles tegelijk toevoegt dan kan hij gaan schiften.
– Voeg dan de gekookte doperwtjes, de pijnboompitten toe. Verkruimel de feta erover en hussel alles voorzichtig door elkaar.
– Scheur de verse basilicum in kleine stukjes en voeg toe. Draai nogmaals royaal aan de zout en de pepermolen boven de pasta. Hussel alles nog één keer goed en serveer. Indien gewenst met wat lekker pittige merquez worstjes erbij. Bon appetit!

Bron: Dit recept is gebaseerd op een recept uit Jeruzalem – Ottolenghi

6 Comments

  1. Corine

    juli 1, 2017 at 4:23 pm

    Een heerlijk recept met erwtjes uit onze moestuin, Ik kende deze blog niet, maar het staat vol met recepten die ik graag wil gaan uitproberen. Bedankt dat je ze deelt!

    Reply
    • Lisette

      augustus 20, 2017 at 5:46 pm

      Hi Corine, bedankt voor je leuke reactie. Groetjes uit Frankrijk

      Reply
  2. Marlijn

    september 30, 2018 at 7:42 am

    Het was weer smullen gisteravond. Ook de kindjes vonden het heerlijk. Ik ben fan geworden van je mooie website! Groetjes

    Reply
    • Lisette

      september 30, 2018 at 5:59 pm

      Hi Marlijn, wat leuk! Thanks voor je lieve compliment. Fijn dat het gesmaakt heeft.

      Reply
  3. Dominique

    april 1, 2023 at 7:06 pm

    Vraag: gebruik je voor de saus bevroren doperwten?

    Reply
    • Lisette

      april 2, 2023 at 12:01 pm

      Hi Dominique, uiteraard gaat de voorkeur uit naar verse doperwtjes, maar anders werken diepvries doperwtjes ook prima hoor. Ik zou alleen doperwten uit blik afraden, want die zijn echt heel anders van smaak/structuur. Groetjes uit Frankrijk

      Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress