Onze Franse Keuken

Zelf shoarma maken

Herschaalde2Bkopie2Bvan2BDSC_05312B-2BShoarma1.jpg

Lam, Vlees | maart 30, 2015 | By

Ik zit tegenwoordig dagelijks op twitter. Dit komt omdat ik tussen de middag Marie ophaal van de maternelle en dan altijd even moet wachten. Dan ‘speel’ ik nog wat op mijn telefoon en sinds een paar weken dus op twitter. Best grappig eigenlijk en soms zie je ineens hele leuke dingen voorbijkomen, zoals dit recept van het blog inmyredkitchen. Hier bij ons in de omgeving kan ik geen lekkere kant-en-klare shoarma krijgen. Dus toen ik dit recept langs zag komen en me realiseerde dat ik de meeste ingrediënten in mijn kast heb staan – raar maar waar (ik heb een belachelijk uitgebreide gedroogde kruidencollectie) – besloot ik het gelijk te maken. SMULLEN!

 

 

Recept: Homemade Shoarma
Voor 4 personen

Ingrediënten:

– 500 gram lamsvlees, in reepjes
– 2 theelepels gemalen komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel gemalen koriander
– 1 theelepel peterselie
– 1/2 theelepel kurkuma (geelwortelpoeder)
– 1/2 theelepel gemberpoeder
– 1/2 theelepel uienpoeder
– 1/2 theelepel knoflookpoeder
– 1/2 theelepel selderijzout
– 1/2 theelepel zwarte peper
– 1/2 theelepel mosterdpoeder
– 1/4 theelepel cayennepeper
– 1/4 theelepel geraspte nootmuskaat
– 3 eetlepels zonnebloemolie

Bereiding:

– Meng alle kruiden in een kom. Giet de olijfolie erbij en roer totdat je een ‘kruidenpasta’ hebt. Voeg dan de reepjes lamsvlees toe en hussel goed door elkaar.
– Dek de kom af en zet weg. Ik liet het vlees 1 uurtje marineren.
– Bak de shoarma in een ruime koekenpan op hoog vuur in ongeveer 5 minuten gaar. Lekker op een pitabroodje – zo aten wij het – maar ook prima combi bij wat gebakken aardappeltjes en/of gewokte groente. Bon appetit!

Ellen geeft ook nog het advies zelf je pitabroodjes te maken. Tja, daar was ik dan weer een tikkie te lui voor. Wie weet een volgende keer.

Bron: Dit recept komt het leuke foodblog Inmyredkitchen. Het originele recept staat HIER

7 Comments

  1. Huis in de Provence

    maart 30, 2015 at 7:27 pm

    oh leuk! Plaats ook even een foto-tje op IG ook gezellig en erg verslavend 😉

    Reply
  2. Fête des Gamins

    maart 30, 2015 at 9:12 pm

    Je maakt zo veel lekkere dingen… altijd inspirerend en watertandend 😉

    Reply
  3. Bonjade

    maart 31, 2015 at 9:15 pm

    Oh wat weer een uitvinding…..lijkt me overheerlijk….
    En ha…het broodje koop ik er ook graag bij 😉 Niet gelijk te gek 😉

    Fijne avond

    Liefs

    Reply
  4. Lisette

    maart 31, 2015 at 10:04 pm

    Ben nog beetje aan het wennen aan IG,…maar idd ook leuk.

    Reply
  5. Lisette

    maart 31, 2015 at 10:04 pm

    Dank voor je lieve compliment! Altijd leuk om te horen 🙂

    Reply
  6. Lisette

    maart 31, 2015 at 10:06 pm

    Ja, goed hè?! Credits zijn voor Inmyredkitchen. Echt een topblog.

    Reply
  7. Lisette

    maart 31, 2015 at 10:06 pm

    Ja, goed hè?! Credits zijn voor Inmyredkitchen. Echt een topblog.

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress