Onze Franse Keuken

Klassieke Franse Quatre quarts

Herschaalde2Bkopie2Bvan2BDSC_05862B-2Bquatrequarts.jpg

Taart | april 22, 2015 | By

Gisteren mocht ik 39 kaarsjes uitblazen. Op naar de 40! We zijn druk met de voorbereidingen voor de komende meivakantie hier op La Panacée, maar mijn verjaardag mocht niet onopgemerkt voorbij gaan. Dus maakte ik een Charlotte (daarover binnenkort meer) en deze quatre quarts.

Een quatre-quarts is een traditionele Franse cake. Quatre quarts betekent vier kwarten (of delen). Je maakt deze cake van vier ingrediënten: bloem, boter, ei & suiker. Die voeg je in gelijke hoeveelheden toe. Een ideale, kan niet mislukken, cakevariant dus. Easy does it!

Recept: Quatre Quarts
Voor 8/10 personen

Ingrediënten:

– 3 eieren
– 170 gram suiker
– 170 gram gezouten roomboter
– 170 gram zelfrijzend bakmeel (dat gebruik ik ipv bloem)

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Zet een cakevorm klaar. Smeer de binnenkant in met een beetje boter en bestuif hem met bloem om aanplakken te voorkomen.
– Smelt de boter op het laagste pitje in een klein steelpannetje en laat een beetje afkoelen.
– Zeef het bakmeel met een fijne zeef.
– Meng de suiker met de eieren in een keukenmachine (of met handmixer) tot het mengsel zachtgeel en schuimend is. Dit duurt echt een minuut of 7. Niet eerder stoppen onder het mom…mwaahhh – is wel goed zo.
– Voeg vervolgens in delen het gezeefde meel toe aan het suiker/eimengsel.
– Giet dan de gesmolten boter erbij en meng nog even 1 minuut.
– Giet het beslag in de cakevorm, zet die in het midden van de oven.
– Bak de cake 40 minuten, haal hem uit de oven en laat hem volledig afkoelen, voordat je hem uit de vorm stort. Bon appetit!

1 Comment

  1. Claudia

    april 26, 2015 at 9:36 am

    Beter laat dan nooit: nog van harte gefeliciteerd!!! Dikke kus van Jeroen & Clau

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress