Onze Franse Keuken

Simpele Thaise kippensoep voor beginners

thaise2Bkippensoep.jpg

Soepen | mei 20, 2015 | By

Vandaag eens een keer een héél erg on-Frans soepje op het programma. Ik ben dol op Thais, maar eet het helaas veel te weinig. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het zelf ook niet zo goed kan klaarmaken. Ik vind het dan ook lastig om een recept te geven, want de afstemming van de verhoudingen zoet-bitter- zuur-zout is echt een kwestie van proeven, proeven, proeven.

Deze soep is binnen het scala dan nog een variant die redelijk rechttoe rechtaan is. Ben je dus net als ik een redelijk ‘groentje’ wat betreft de Thaise keuken dan kan je dit recept veilig testen. Als je de hieronder aangegeven hoeveelheden volgt, dan komt het goed. Ik maak hem zelf  in ieder geval altijd op deze manier, zodra ik de ingrediënten kan bemachtigen (hier in Frankrijk helaas geen toko, waar ik alles in één keer kan scoren). Smullen…

Recept: Simpele Thaise kippensoep
Voor 4 personen

Ingrediënten:
– 300 gram kipfilet
– 2 blikken kokosmelk
– 1/2 liter (sterke) kippenbouillon
– 2 tenen knoflook
– 3 cm gember, geschild en in grove stukken gesneden
– 1 rood piment-pepertje
– 3 limoenblaadjes
– 1 grote stengel limoengras
– sap van 1 limoen
– 1,5 eetlepel vissaus

Bereiding:
– Snijd de kipfilet in grove blokken.
– Zet een soeppan op het vuur en giet de inhoud van de blikken kokosmelk erin.
– Giet de kippenbouillon erbij en voeg de blokken kipfilet toe.
– Knijp de knoflook uit boven de pan.
– Schil het stukje gember en snijd het vruchtvlees in grove stukken en doe ze in de pan.
– Snijd het pepertje open, verwijder de zaadjes en snijd het pepertje in hele kleine stukjes.
– Doe de peperstukjes en limoenblaadjes in de pan.
– Kneus de stengel citroengras en snijd in grove stukken en doe ook die in de pan.
– Roer alles goed door elkaar en breng het geheel aan de kook.
– Draai dan het vuur terug en laat het geheel minimaal een half uur (ik hou een uurtje aan) zachtjes pruttelen;
– Breng het geheel op smaak met het limoensap en vissaus.
– Vis desgewenst voor het serveren de stukjes gember,citroengras en limoenblad even uit de soep.
– Schep de soep in kommen en serveer. Enjoy!

2 Comments

  1. Yvonne

    juli 9, 2018 at 4:30 am

    Hoe veel ml. van kokosmelk gebruik u? Een blik zegt me niks. Dank u.

    Reply
    • Lisette

      juli 9, 2018 at 6:25 am

      Hi Yvonne,

      Een standaard blik kokosmelk is 400ml. Succes met het bereiden. Ik hoop dat de soep smaakt. Groeten uit Frankrijk, Lisette

      Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress