Onze Franse keuken

Zomerse zoete aardappelsalade met avocado, radijs en mozzarella

zoete2Baardappelsalade.jpg

Salades, Vega | May 19, 2015 | By

Een hele interessante combinatie, al zeg ik het zelf. Het resultaat van wat experimenteren in de keuken. Zoete aardappel en avocado zijn natuurlijk zacht en romig van smaak en structuur. Daarom voeg ik fris knapperige radijs en zoete kerstomaat toe. Ok, daarmee is de basis gelegd. Nog wat stukjes olijf voor een bittertje en mozzarellabolletjes voor de vulling en de fun. Die zien er namelijk bijzonder schattig uit in een salade. De kruidige friszure vinaigrette van limoensap en za’atar maakt het helemaal af. Smullen! Ik ben fan – ik hoop jij straks ook..

Recept: Salade van zoete aardappel, avocado, radijs en mozzarella
Voor 2 personen (of maaltijdsalade voor 1 hongerig persoon)

Ingrediënten:

– 250 gram zoete aardappel
– 1 avocado
– 100 gram kerstomaatjes
– 6 radijsjes
– 6 groene olijven zonder pit
– 10 mozzarellabolletjes
– 1/4 rode ui

Dressing:
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel limoensap
– 1 theelepel za’atar
– 1 theelepel honing
– zout & peper naar smaak

Bereiding:

– Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes (1,5 bij 2 cm ongeveer).
– Vul een steelpan met water. Breng het water aan de kook en voeg de aardappelblokjes toe.
– Kook de blokjes beetgaar (ik hou 10 minuten aan) en giet ze af. Spoel ze even af met koud water, want anders garen ze nog door en worden ze te zacht.
– Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
– Snijd de kerstomaatjes doormidden en de radijsjes in vieren.
– Halveer de olijven en snipper de rode ui.
– Meng de aardappel, avocado, kerstomaatjes, radijsjes, olijven, mozzarellabolletjes en rode ui door elkaar in een kom.
– Maak de dressing: Hussel alle bestanddelen voor de dressing goed door elkaar.
– Roer de dressing door de salade en serveer. Bon appetit!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment