Onze Franse Keuken

Banaankoekjes met stukjes dadel

Herschaalde2Bkopie2Bvan2B1-DSC_0144.jpg

Kidscuisine, Koekjes | juni 12, 2015 | By

 

Dit zijn superlekkere koekjes!! Marie en ik zijn fan. Ik was bang, dat zij de stukjes dadel niet lekker zou vinden, maar zelfs onze kleine Annick van 1,5 snoepte ze helemaal op. Leuk aan het maken van dit koekje is het prakken van de banaan – natuurlijk een leuk kidsklusje. Marie leeft zich er in ieder geval helemaal op uit. Ook fijn is dat het deeg niet hoeft niet te rusten in de koelkast – gelijk doorpakken dus. Een ideaal recept om te maken met wat ongeduldige kids – alle jonge kinderen dus 🙂

Recept: Banaankoekjes met stukjes dadel
Voor 12-16 stuks

Ingrediënten:

– 125 gram koude gezouten roomboter
– 220 gram rietsuiker
– 1 eigeel
– 100 gram banaan, zonder schil
– 300 gram bloem
– 1 theelepel bicarbonaat
– 75 gram dadel (3 stuks)

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Zet een bakplaat klaar, bedekt met een laagje bakpapier.
– Snijd de boter in kleine blokjes en meng deze samen met de rietsuiker en eigeel in een keukenmachine tot een romige massa.
– Voeg dan bloem en bicarbonaat toe en meng nog even tot je een stevig kruimdeeg hebt.
– Prak de banaan.
– Verwijder de pitten uit de dadels. Snijd de dadels in kleine stukjes.
– Voeg de banaan en dadelstukjes toe aan het kruimdeeg en meng nog even goed, tot het helemaal goed gemengd is. Het is en blijft een wat nattig deeg.
– Rol kleine bolletjes van het deeg (ter grootte van een knikkerbonk zeg maar) en leg die met wat tussenruimte op de bakplaat. Druk de balletjes plat, tot een soort kleine hamburgertjes.
– Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes 20 minuten. Draai de bakplaat halverwege de baktijd, zodat de koekjes mooi gelijkmatig garen.
– Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes volledig afkoelen. Bon appetit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress