Onze Franse Keuken

Citroen kippensoep met orzo

citroen2Bkippensoep.jpg

Soepen | juni 10, 2015 | By

Orzo is een kleine langwerpige pastasoort. Het lijkt eigenlijk een beetje op grote rijstkorrels, maar qua structuur fungeert het in een soep als een alternatieve vermicelli. Zo verander je een eenvoudige kippensoep in een handomdraai in een goed gevulde maaltijdsoep. Top! Het citroensap geeft deze soep een lekker fris accent en een zomers tintje. Stokbroodje erbij en klaar ben je. Bon appetit!

Recept: Citroen kippensoep met orzo
Voor 4 personen

Ingrediënten:

– 8 kippendijen, ontbeend en ontveld
– 3 wortelen
– 2 stengels bleekselderij
– 1 ui
– 3 eetlepels olijfolie
– 2 tenen knoflook
– 1 liter kippenbouillon
– 2 blaadjes laurier
– 1 tak rozemarijn
– 1/2 theelepel gedroogde tijm
– 100 gram orzo
– sap van 1 citroen
– 2 theelepels fijngehakte verse peterselie
– zout & peper

Bereiding:

– Snijd de kippendijen in blokjes en bestrooi ze royaal met zout en peper.
– Snijd de wortelen, bleekselderij en ui in kleine blokjes.
– Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en voeg de kipblokjes toe.
– Roerbak ze 3 minuten, haal ze uit de pan en zet apart.
– Doe de resterende eetlepel olijfolie in de pan en doe de groenteblokjes erbij.
– Pers de knoflook uit boven de pan en roerbak alles even 4 minuten, tot de ui glazig ziet.
– Giet dan de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
– Draai, zodra de bouillon kookt, het vuur zacht.
– Voeg de laurier, rozemarijn en tijm toe en laat het geheel 20 minuten pruttelen.
– Voeg dan de orzo toe en laat het geheel nog ruim 10 minuten pruttelen, totdat de orzo gaar is.
– Verwijder de tak rozemarijn en de laurierblaadjes.
– Breng de soep op smaak met het citroensap, peterselie, zout en peper.
– Schep de soep in komen en serveer.

Bron: Deze lekkere soep vond ik via Pinterest op ‘Damdelicious‘.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress