Onze Franse Keuken

Prei in kerriesaus met geroosterde Nigellazaadjes

1-DSC_0176.jpg

Groentes | september 30, 2015 | By

Voor de Foodblogswap van september mag ik een gerecht uitzoeken van het foodblog ‘Foodquotes.nl’ van Simone. Sinds 2013 volgt zij een ‘Paleo’ levensstijl. In het begin om af te vallen en daarna, in minder strikte vorm, gewoon om gezond te leven. Nu is zij als gediplomeerd voedingsdeskundige werkzaam. Je kunt dus ook bij haar terecht voor voedingsadvies. Leuk, om zo je werk te kunnen maken vanuit een eerlijke en oprechte interesse voor gezond eten. Ik heb absoluut geen affiniteit met Paleo en heb dus op mijn gemak een kijkje genomen op haar blog.

Voor mij was het trouwens goed dat de druk erop stond om weer eens iets te maken en erover te bloggen. Bij ons op La Panacée is de grootste drukte nu voorbij, maar ik kan me er maar niet toe zetten om achter mijn pc te kruipen. Vertoon extreem ‘studie-ontwijkend-gedrag’. Ben erg (lees:onnodig en te) druk met het maken van lijstjes: ‘To do’ recepten, ‘to do’ bloglayout – aanpassingen, ‘to do’ culinaire uitstapjes…..tja, zo kan ik nog wel even doorgaan….

Afijn, aan de bak dus nu, want ik moet vandaag mijn foodblogswap post af hebben. Ik wil meer gaan experimenteren met sauzen en koos daarom voor de ‘prei in kerriesaus’. Het is bij een foodblogswap de bedoeling dat je wat dingen wijzigt aan het originele recept (doe ik eigenlijk altijd al als ik kook, maar dit terzijde) en ik heb de prei dan ook gesmoord met wat Nigella zaadjes.(thanks nog Clau – voor het meebrengen :-)) en wat rozijnen toegevoegd aan de saus. Het resultaat? Een fijne romige preisaus, die je zo als vegetarisch gerecht kunt eten met wat rijst. Ik vind het zelf op die manier wat saai (sorry -ben nou eenmaal dol op vlees, kip en vis)en zou dan ook adviseren om wat blokjes gebraden kipfilet toe te voegen om er een volwaardige, doch gezonde maaltijd van te maken.

Recept: Prei in kerriesaus met geroosterde Nigellazaadjes
Voor 2 personen:

– 2 eetlepels olijfolie
– 150 gram prei (2 kleine preien) in ringen gesneden
– 1 theelepel Nigellazaad
– 200 ml kokosmelk
– 150 ml kippenbouillon
– 3 theelepels kerriepoeder
– snuf chilipoeder
– zout & peper
– 2 eetlepels blonde rozijnen

Bereiding:

– Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de Nigellazaadjes toe.
– Laat even 1 minuut bakken en voeg dan de prei toe.
– Draai het vuur zachter en bak de preiringen een minuut of vijf, tot ze mooi zacht zijn.
– Voeg dan chilipoeder en kerriepoeder toe en roer alles goed door elkaar.
– Giet dan de kokosmelk erbij, breng aan de kook en laat even een minuut inkoken.
– Giet dan de bouillon erbij en laat nog even op laag vuur 5 minuten koken.
– Voeg de rozijnen toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.

1 Comment

  1. Claudia

    oktober 1, 2015 at 9:41 pm

    Maar van de Paleo mag er best een lekker stukje kip doorheen, hoor! We zijn uiteindelijk niet van het vegetarische… Fijn dat je weer boven water bent – kan ik weer lekker onzinnige commentaren schrijven 😉 Hoe is het met de voorraad?
    Dikke kus,
    Clau (druk aan het aftellen)

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress