Onze Franse keuken

Duivels lekkere tomatenchutney

pittige2Btomatenchutney2B252822529.jpg

Saus/Chutney/Pesto | November 10, 2015 | By

Dit tomatenmengseltje is echt fantastisch. Schep een lepeltje op een broodje oude kaas, pittige salami, tonijn, of hamburger. Tja ach, eigenlijk is het bijna overal wel lekker bij. Ik snoep soms ook gewoon een lepeltje zo los uit de pot. Mjamm.

Ik maakte deze chutney – hoewel chutney – het is eigenlijk eerder een salsa – voor het eerst als garnering bij heerlijke kip tikka burgers. Die zijn trouwens ook helemaal fantastisch. De burgers vond ik in een Frans kooktijdschrift en daarbij stond als serveersuggestie een tomatenchutney. De helft van de ingrediënten voor die chutney had ik natuurlijk niet in huis en daarom improviseerde ik een beetje en tada….dit is het resultaat. Ik ben fan en best trots op mijn versie: Simpel, puur, beetje pittig, lekker zoet-zuur. Ook fijn: hij is echt zo gemaakt. Pas op, want hij is echt vreselijk verslavend. Echt duivels lekker…Je bent gewaarschuwd!
.
Recept: Duivels lekkere tomatenchutney
Voor 1 jampot (is overigens echt zo leeg)

Ingrediënten:
– 2 tomaten
– 1 ui
– 1 theelepel sambal (badjak)
– 1 theelepel sumak
– 2 eetlepels ketchup
– sap van 1/2 limoen (ongeveer 2 eetlepels)
– versgemalen peper en zeezout

Bereiding:
– Snijdt de tomaten en de ui in kleine blokjes en doe ze in een kom.
– Roer de sambal, sumak, ketchup en limoensap erdoor en breng royaal op smaak met versgemalen peper en zeezout.
– Giet het tomatenprutje in een schone jampot, draai de deksel erop en zet het minimaal 2 uur in de koelkast. Gebruik het als garnering voor een broodje naar wens…. Bon appetit!

PSSTTT…. benieuwd naar de kip tikka burgers, waar ik deze tomatenchutney het eerst bij maakte? Dat recept staat morgen op mijn blog.

Comments

  1. Leave a Reply

    Bonjade
    November 10, 2015

    Jummie…..dat ziet er echt heerlijk uit. Ga ik eens proberen…..

    Fijne avond

    Liefs

    • Leave a Reply

      Janet
      August 26, 2017

      Haal je hier ook de zaadjes uit de tomaten?
      In potje zie je ze nl wel zitten maar op ‘t bordje ziet toch even anders uit

      • Leave a Reply

        Lisette
        August 31, 2017

        De zaadjes haal ik nooit uit de tomaten. Op het bordje zitten ze er ook gewoon aan – zie je inderdaad minder duidelijk. Dus – gewoon met zaadjes en al. Groetjes, Lisette

        • Leave a Reply

          Janet
          August 31, 2017

          Hoi Lisette
          Dank voor je reactie ,…we hebben ze er ook in laten zitten,was wel n beetje lastig om de Sumak te vinden,toko,Albert Heijn had ze niet maarrrrr de Marokkaanse winkel daar hadden ze het
          En ik kan je zeggen,….,wij hebben ze rode cherry tomaatjes gemaakt uit eigen tuin (daar hebben we er nl erg veel van)het is inderdaad n duivels lekkere chutney
          Gr janet

          • Lisette
            September 4, 2017

            Oh wat fijn dat jullie hem ook zo lekker vinden. Ik kan hier ook nergens sumak vinden. Mijn blogfee heeft een voorraadje meegebracht toen ze hier vakantie kwam vieren op La Panacée. Ik haal zelf altijd ook wat zakjes bij de toko als ik in NL ben. Groetjes uit Frankrijk

  2. Leave a Reply

    Claudia
    November 10, 2015

    Volgens mij ook lekker om een ietwat laffe ratatouille een schop onder de kont te geven… By the way – de vaart zit er weer lekker in, Lies. Toppertje!
    Dikke kus,
    Clau

  3. Leave a Reply

    Lisette
    November 13, 2015

    Zeker doen! Ben heel benieuwd waar jij hem dan graag opsmeert – laat je het me weten? Liefs uit Frankrijk

  4. Leave a Reply

    Lisette
    November 13, 2015

    Ja, dat is ook een goeie! Ben weer volop bezig – alleen de nieuwe WP opmaak laat nog even op zich wachten 🙂 Nu eerst aan de slag met materiaal en programma dat ik ken …

  5. Leave a Reply

    Larissa
    August 30, 2016

    Deze chutney voor mijn verjaardag (20/8) gemaakt en op de tapas-tafel bij de kaasjes gezet. Er werd flink van opgeschept en de bordjes kwamen leeg terug. Heerlijk recept!!

    • Leave a Reply

      Lisette
      August 31, 2016

      Hi Larissa, wat leuk! Nog gefeliciteerd met je verjaardag trouwens. Groetjes uit Frankrijk

  1. Gegrilde Kip Tikka burgers | Onze Franse keuken - […] vertelde ik over de duivels lekkere tomatenchutney, waar ik helemaal fan van ben. Die maakte ik voor het eerst…

Leave a Comment