Onze Franse Keuken

Gegrilde Kip Tikka burgers

kiptikkaburgers.jpg

Lunch | november 11, 2015 | By

Gisteren vertelde ik over de duivels lekkere tomatenchutney, waar ik helemaal fan van ben. Die maakte ik voor het eerst bij deze kip tikka burgers. Heerlijke malse burgers en vrij eenvoudig te bereiden. Kijk, daar hou ik van. Je legt gewoon wat plakken kipfilet een paar uurtjes in een heerlijk frisse yoghurtmarinade met onder andere garam masala kruiden. Dan nog een paar minuten grillen, broodje beleggen en genieten maar.

Ik vind wel dat je ze met wat tomatenchutney moet eten. Dat maakt deze burgers echt helemaal af – dus neem even de moeite om die ook te maken – echt, trust me, you won’t be disappointed.

Recept: Gegrilde Kip Tikka burgers
Voor 2 (hongerige) personen

Ingrediënten:
– 2 kipfilets à 150 gram per stuk
– 1 bakje Griekse yoghurt (= 150 gr)
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 3 teentjes knoflook
– 1 eetlepel citroensap
– 2 eetlepels garam masala kruiden
– zeezout & versgemalen peper

Voor erbij:
– 4 heerlijke vierkante bolletjes met harde korst (ik ga uit van 2 broodjes pp)
– Wat gemengde slablaadjes
– 8 plakjes komkommer
– 4 eetlepels mayonaise
– 4 tot 8 eetlepels duivels lekkere tomatenchutney

Bereiding:

– Snijdt de kipfilets horizontaal doormidden, zodat je 2 dunne plakken krijgt per kipfilet.
– Meng de yoghurt, tomatenpuree door elkaar in een schaal.
– Pers de knoflookteentjes uit boven de schaal en roer goed.
– Roer dan citroensap en garam masala erdoor en breng op smaak door royaal zeezout en versgemalen peper toe te voegen.
– Leg de kipfilets in de marinade en zorg dat ze helemaal bedekt zijn.
– Dek de schaal af en laat de kipfilets minimaal 2 uur marineren.
– Maak ook de tomatenchutney – hoe? Klik HIER
– Verhit een grillplaat (of pan): Haal de kipfilets uit de marinade en grill ze ongeveer 3 minuten per kant. (uiteraard even afhankelijk van de dikte van je kipfiletplakken – zorg dat ze helemaal gaar zijn)
– Smeer 1 eetlepel mayonaise op ieder broodje. Leg er wat slablaadjes op en 2 plakjes komkommer.
– Leg daar de gegrilde kip op en dan komt het belangrijkste onderdeel – schep 1 à 2 (ik doe altijd 2) eetlepels van die fantastische tomatenchutney op je kipburger.
– Dek dan af met de bovenste helften van de broodjes en serveer. Bon appetit!!

2 Comments

  1. Claudia

    november 12, 2015 at 5:55 pm

    Ziet er uit om van te watertanden… serieuze concurrentie voor de kaasplank!
    Dikke kus,
    Clau

    Reply
  2. Lisette

    november 13, 2015 at 12:20 pm

    Ha, ha…komt helaas niet op de lunchkaart hier :-(…..

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress