Onze Franse keuken

De ultieme ‘het is maar één keer per jaar Kerst ‘ chocolade Nutella taart

Desserts, kerst | December 11, 2015 | By

Wees gewaarschuwd – Dit is een echte ‘het is maar één keer per jaar Kerst’ taart. Er gaat bijna een hele pot Nutella in. Ja, je leest het goed – een HELE pot. Tja, niet over nadenken. Gewoon genieten, want hij is…..LEKKER. Super smeuïg natuurlijk en ik voeg wat gemalen walnoten toe voor de structuur. Een klein puntje als dessert (want hij is erg machtig) en dan de dag erna bij de koffie gewoon nog een stuk. YOLO!

Je kunt de bovenkant van de taart eventueel nog bedekken met een laagje slagroom. Uiteraard kan je hem ook versieren met gekleurde fondant. Aan jou de keuze – het is jouw taart. Ik zou zeggen – leef je uit. Zelf leg ik er alleen nog wat halve walnoten op, want ik vind hem prachtig genoeg.

Deze taart is het dessert van mijn ‘no stress’ kerstmenu. Maak hem een dag (of 2) van tevoren. Daar wordt hij alleen maar lekkerder van.

Recept: Chocolade Nutella taart
Voor 8/12 personen (gebruik een springvorm van 24cm)Ingrediënten:

– 6 eieren
– snuf zout
– 125 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur (+ extra voor invetten taartvorm)
– 3 eetlepels hete espressokoffie
– 400 gram Nutella
– 100 gram gepelde walnoten
– 100 gram pure chocolade

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Splits de eieren.
– Vet je taartvorm in met een beetje boter.
– Maal de walnoten in een keukenmachine tot fijne kruimels.
– Hak de chocolade in kleine stukjes en smelt ze samen met de hete espressokoffie au bain marie. Zet even apart om af te koelen, terwijl jij verdergaat met de volgende handelingen:
– Klop de eiwitten met een snufje zout stijf.
– Klop in een andere kom de eidooiers, de boter (in blokjes gesneden), de Nutella en het walnotenkruim door elkaar.
– Spatel er de (enigszins) afgekoelde chocolade door.
– Spatel nu vast één volle eetlepel eiwit door om het wat minder stug te maken.
– Spatel vervolgens de rest van het eiwit, in twee porties verdeeld, door het chocolademengsel.
– Stort het beslag in de bakvorm en schuif die in het midden van de oven.
– Bak de taart 40 minuten.
– Haal de taart uit de oven en laat op een rooster afkoelen. Tot hier kan je hem van tevoren voorbereiden. Dek de afgekoelde taart dan af met keukenfolie en zet weg tot gebruik (buiten de koelkast). Let op: wil je de taart nog versieren – wacht daar dan mee tot vlak voor het serveren.
– Op het moment van serveren: Versier desgewenst de taart eerst nog even en zet de taart in zijn geheel op tafel..Geniet ervan!

 Bron: Dit recept is een bewerking van de ‘ Torta alla Gianduia’ uit Hoe word ik een goddelijke huisvrouw van Nigella Lawson.

Comments

  1. Kerstmenu – ‘No Stress’ | Onze Franse keuken - […]   ***   2e gang Broccoli flapjes van brickdeeg met roomkaasdip     ***   3e gang Kip…

Leave a Comment