Onze Franse Keuken

Zalm spinazie Quiche

Quiches, Vis | januari 19, 2016 | By

Jaaaa…het is zover. Mijn eerste blogpost vanuit WordPress. We zijn nog druk bezig om alle puntjes op de ‘i’ te zetten. De migratie van blogger naar wordpress is meer werk dan we dachten. De komende weken zullen jullie gaandeweg nog de nodige veranderingen zien, maar ach.. iedere dag wordt mijn blog een stukje mooier. Ik ben er in ieder geval nu al heel blij mee. Zo kan ik mijn recepten posten met een heuse ‘recipe card’. Ik had dat al vaker gezien op andere blogs (met name Amerikaanse) en wilde dat zelf ook graag. Tada…Op deze manier kunnen jullie mijn recepten super makkelijk opslaan/printen/delen. Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn over deze ‘gadget’ als ik.

Tijdens alle blogmigratiewerkzaamheden (mooi scrabblewoord) wil ik wel gewoon verder gaan met bloggen en vandaag dus een nieuw recept. Deze quiche met gepocheerde zalm en verse bladspinazie is echt lekker puur. Geen moeilijke kruiden en of specerijen. Alleen wat nootmuskaat, zout en peper toevoegen. Je gebruikt wel relatief veel bladerdeeg. Hou dit daarbij in gedachte – voor deze quiche geldt hetzelfde als voor de korst van een traditionele appeltaart: Hoe meer, hoe beter. Het resultaat? Een leuke, niet alledaagse, quiche.

Zalm Spinazie Quiche

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd35 minuten
Totale tijd55 minuten
Porties: 6
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 2 rollen / pakjes bladerdeeg
  • 500 gram zalmfilet
  • 400 gram verse bladspinazie
  • 200 ml crème fraiche
  • 3 eieren
  • 20 gram pijnboompitten
  • 2 bouillonblokjes kruiden - liefst met knoflook
  • bolletje nootmuskaat
  • zout & peper
  • Boter voor invetten taartvorm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.Breng 2 liter water aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe en doe dan de zalmfilet in de pan. Pocheer de zalm ongeveer 8 minuten. Let op: de zalmfilet moet van binnen 'net' gaar zijn, maar niet rauw. Pocheer, indien nodig, iets langer. Haal de zalmfilet uit het pocheervocht en laat uitlekken.
  • Doe de spinazie in hetzelfde pocheervocht en blancheer 4 minuten. Giet af en druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Hak de spinazie grof en doe in een kom.
  • Verdeel de zalm met je handen in vlokken. Haal daarbij gelijk de graten eruit.
  • Doe de zalmvlokken bij de spinazie in de kom. Voeg crème fraiche toe en breek 2 eieren boven de kom. Doe de pijnboompitten erbij. Voeg royaal nootmuskaat (vers van bolletje geraspt), zout en peper toe en hussel alles goed door elkaar.
  • Vet een taartvorm (24 cm) in met boter en bekleed hem met bladerdeeg. Zorg ervoor dat het aan de randen een beetje overlapt. Giet de vulling erin en dek de bovenkant af met de 2e rol bladerdeeg. Vouw de overhangende randjes naar binnen en druk ze op de bladerdeegtop. Maak in het midden van de taart een luchtgaatje met je mes. Splits het laatste ei boven een kommetje en gebruik het eigeel om het bladerdeeg mee in te smeren.
  • Schuif de taart in de oven en bak hem 35 minuten. Laat 5 minuten afkoelen, voordat je hem aansnijdt. Bon appetit!

Opmerking

Adapted from Franstalige Saveurs Nr 189

7 Comments

  1. Nell Nijssen

    januari 20, 2016 at 4:03 pm

    Mooi, hoor Lisette! Wat een werk he, zo’n migratie. Het eindresultaat mag er zijn! En wat een prachtige keuken daarboven …. is it yours?

    Reply
    • Lisette

      januari 28, 2016 at 10:12 am

      Hi Nell, ja het is héél veel werk. Meer dan gedacht. Ben nog wel even zoet met alle aanpassingen. Het is inderdaad onze keuken op de foto. Nog altijd superblij mee. Arjan heeft hem zelf gebouwd en het pronkstuk is het grote fornuis. Zo veel plezier van.

      Reply
  2. jolanda

    januari 23, 2016 at 1:45 pm

    Lisette ik ben een fan van je recepten!! Merci, et bon courage avec Word Press (ik was eigenlijk al heel tevreden…….. wordt het nu nog mooier?)

    Reply
    • Lisette

      januari 28, 2016 at 10:13 am

      Hi Jolanda, dank je voor je lieve berichtje. Ik hoop dat de blog steeds een stukje mooier gaat worden. Ik ben nu nog druk met alle lay-out aanpassingen (497 posts – stuk voor stuk doorlopen). Pfeww…wat een klus.

      Reply
  3. Marleen

    januari 27, 2016 at 5:39 pm

    Oh blij je weer te kunnen volgen…….succes verder met WordPress!

    Reply
    • Lisette

      januari 28, 2016 at 10:17 am

      Dank Marleen. Ik doe mijn best om zo snel mogelijk weer op ‘normaal’ blogtempo te komen….

      Reply
  4. Lies

    januari 28, 2016 at 10:01 pm

    Kom net weer eens op je blog en ben helemaal verrast door de nieuwe look: echt heel mooi, Lisette! Blogt toch een stuk leuker als je tevreden bent je site, al kost het natuurlijk wel veel tijd om alles zo te krijgen zoals je wilt.

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress