Onze Franse Keuken

Gegrilde venkel salade met biet, geitenkaas en sinaasappel

Salades, Vega | februari 27, 2016 | By

Het is weer tijd voor de maandelijkse Foodblogswap. Ik mag iets kiezen van ‘Kitchen Table Happiness’ van Marlene. Haar blog staat in het teken van Duurzaam, Authentiek en met aandacht gemaakt’. Kijk, daar hou ik van. Niet alleen ziet haar blog er mooi uit, ze heeft ook een jaloersmakende webwinkel. Ik heb mij heerlijk zitten verlekkeren aan de leuke food en non-food spullen. Van mooie keukenschorten, tot weckpotten met appeltaartvulling. Een aanrader als je op zoek bent naar leuke kookcadeautjes. Hij staat bij mij inmiddels in mijn favorietenlijst.

Afijn, terug naar de foodblogswap. De bedoeling is dat je een recept uitzoekt en er vervolgens je eigen draai aan geeft. Ik koos voor Marlene haar ‘venkel bietjes salade met feta en sinaasappel’. De venkel wordt in dikke plakken gesneden, kort gekookt en vervolgens gegrild. Zo had ik deze groente nog nooit klaargemaakt en dat wilde ik wel eens proberen. Ik heb in mijn versie de feta vervangen door geitenkaas en ik heb wat zwarte olijven en stukjes walnoot toegevoegd. Erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt voor de inspiratie Marlene! 

Gegrilde venkel salade met biet, geitenkaas en sinaasappel

Totale tijd20 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • - 1 venkelknol
  • - 75 gram gemengde sla
  • - 1 sinaasappel
  • - 2 gekookte bietjes
  • - 50 gram zachte geitenkaas
  • - 8 zwarte olijven ontpit
  • - 5 gepelde walnoten grof gehakt

Voor de dressing

  • - 2 eetlepels olijfolie
  • - 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • - 2 eetlepels sinaasappelsap
  • - 1/2 theelepel grove mosterd
  • - 1 theelepel honing
  • - zout & peper

Bereiding

  • - Snij de venkel overdwars in 1 cm dikke plakken. Als het goed is heb je nu zo'n 4 plakken. Breng water aan de kook en doe de plakken venkel voorzichtig in de pan. Kook ze 5 minuten. Giet af en laat even afkoelen. De plakken zijn waarschijnlijk een beetje uit elkaar gevallen. Geeft niets; Leg ze gewoon zo goed mogelijk weer terug in elkaar. Verhit een grillpan/plaat en grill de venkel zo'n 10 minuten (ongeveer 5 minuten per kant).
  • - Schil de sinaasappel. Haal de partjes los en verwijder de velletjes. Vang het sap op (ik knijp het sap uit de schil - ik zet de sinaasappel zelf namelijk gewoon op een plank en verwijder de schil door grof met de bolling van de sinaasappel meebewegend van boven naar onder te snijden).
  • - Snij de gekookte bietjes in partjes, vergelijkbaar in dikte met de sinaasappelpartjes.
  • - Hussel de bestanddelen van de dressing goed door elkaar.
  • - Zet een platte schaal klaar en verdeel daar de sla over. Leg de gegrilde venkelplakken, de sinaasappelpartjes, de bietenplakjes en de olijven op de sla. Verbrokkel de geitenkaas erboven en besprenkel alles met dressing. Voeg tot slot de stukjes walnoot toe. Serveer en geniet. Bon appetit!

Opmerking

Adapted from Kitchen Table Happiness

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress