Onze Franse keuken

Snelle Kip Cashew

Kip, Vlees | February 19, 2016 | By

Tijdens de rustige wintermaanden staat ons avondeten in het teken van ‘snel & simpel’. Ook de ‘ik-kook-überhaupt-niet’ avonden met diepvriespizza’s of tosti’s passeren regelmatig de revue. Niets menselijks is mij vreemd. Uiteraard duik ik wel regelmatig de keuken in voor proefkook sessies, maar dat doe ik dan eerlijk gezegd liever op mijn gemak. Bij voorkeur overdag als Marie op school zit en Annick een middagdutje doet.

Aan het einde van de dag ben ik gewoon moe en ga ik dus voor ‘gemakkelijk’. Dit is één van mijn favoriete doordeweekse gerechten. Ik word er in ieder geval altijd heel blij van. Uitermate geschikt voor een luie-op-de-bank-hang avond in februari…

Snelle Kip Cashew
Aantal personen: 2
Print
Voorbereidingstijd
Voorbereidingstijd
Ingrediënten
  1. - 250 gram kipfilet
  2. - 1 eetlepel sesamolie
  3. - 2 eetlepels sojasaus
  4. - 1 eetlepel bloem
  5. - 2 eetlepels olijfolie
  6. - 1 teentje knoflook, in flinterdunne plakjes
  7. - 1/2 wortel, in kleine blokjes
  8. - 1/2 rode paprika, in kleine blokjes
  9. - 1/2 groene paprika, in kleine blokjes
  10. - 100 gram champignons, in plakjes
  11. - 1/2 rode ui, gesnipperd
  12. - 1 bosui, in kleine ringetjes (alleen het groen)
  13. - 50 gram cashewnoten
  14. - 2 eetlepels oestersaus
  15. - 1 eetlepel vissaus
  16. - 1 eetlepel bruine suiker
  17. - 3 eetlepels water (ik gebruik het kookvocht vd rijst)
  18. - 300 gram gekookte (basmati)rijst
Bereiding
  1. - Snij de kipfilet in blokjes en doe ze in een kom. Voeg sesamolie en sojasaus toe en hussel door elkaar. Laat even marineren, terwijl jij de groente snijdt en water opzet voor rijst etc.
  2. - Verhit de olijfolie in een wok op hoog vuur. Schep 1 eetlepel bloem door de kipfilet. Doe de kipfilet vervolgens in de hete wok en bak al omscheppend aan alle kanten. Voeg dan knoflook, wortel, paprika, champignons en rode ui toe en roerbak alles zo'n 5 minuten.
  3. - Voeg dan de bosui en cashewnoten toe en giet de oestersaus en vissaus erbij. Roer de bruine suiker erdoor. Verdun alles met een beetje heet (kook)water. Je hebt aan een eetlepel of drie genoeg als het goed is. Verdeel de gekookte rijst over de borden en schep de kip cashew erop. Bon appetit!
Onze Franse keuken http://www.onzefransekeuken.nl/

Comments

  1. Leave a Reply

    Claudia
    February 20, 2016

    Ziet er heerlijk uit… die kan wat mij betreft linea recta op het menu als plat du jour!
    Dikke kus,
    Clau

Leave a Comment