Onze Franse Keuken

Biet-Geitenkaas Cheesecake

Quiches | april 15, 2016 | By

 

Dit is toch wel één van de mooiste en meest aparte taarten, die ik ooit gemaakt heb. Ik ben helemaal weg van de kleur. Fuchsiaroze! Hoe cool is dat?! Hij is gelukkig nog echt lekker ook.

Ik was weer eens op zoek naar een hartige taart, als aanvulling voor de quiche-avond van onze table d’hôte. Ik stuitte toevallig op deze briljante vinding via het blog ‘Nomad with Cookies’: Een biet en geitenkaas cheesecake. Tja, die MOEST ik gewoon maken. Ik heb wel wat dingen veranderd, vooral op het gebied van de korst. In het originele recept gebruikt ze Graham crackers. Die kan ik hier niet krijgen en dus gebruikte ik Tuc en knäckebröd.  

Een bijzonder originele hartige taart, die ik trots op tafel zet. Ik ga hem zeker vaker maken.

Tip: Zeg wel even duidelijk dat het om een bieten-geitenkaas taart gaat, als je hem serveert. Ik gaf een stuk aan Arjan om te proeven en hij dacht dat hij een aardbeientaart ofzo voorgeschoteld kreeg. ‘Alsof je een enorme slok karnemelk neemt, terwijl je denkt dat je gewone halfvolle melk drinkt’ was zijn reactie….oeps…..Toen hij eenmaal wist wat hij precies at, vond hij hem wel erg lekker. Annickje was vanaf hap nummer 1 fan…en Marie haakte af…

Biet-Geitenkaas Cheesecake

Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

Voor de korst

  • - 80 gram Tuc
  • - 65 gram Knäckebröd
  • - 1 theelepel gedroogde tijm
  • - 75 gram gesmolten roomboter + beetje extra voor invetten
  • - 1 theelepel suiker

Voor de vulling

  • - 250 gram gekookte bietjes
  • - 450 gram roomkaas
  • - 150 gram zachte geitenkaas
  • - 3 eieren
  • - 150 gram suiker

Bereiding

  • - Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een springvorm (26cm) in met een beetje roomboter. Verkruimel de Tuc en Knäckebröd in een keukenmachine, tot je een grof kruim hebt. Roer de gesmolten roomboter, tijm en suiker erdoor. Stort het in de springvorm en druk het stevig aan met je vingers en/of de bolle kant van een lepel. Zorg dat je bodem een opstaand randje heeft van ongeveer één à twee cm. Schuif je springvorm in de oven en bak de bodem 5 minuten. Haal uit de oven en laat even afkoelen, terwijl je de vulling maakt.
  • - Pureer de gekookte biet helemaal fijn. Doe de eieren in de mengkom van je keukenmachine en klop ze los. Voeg roomkaas en geitenkaas toe en meng goed. Voeg dan de gepureerde biet en suiker toe en meng nogmaals totdat alles goed gehusseld is en je een mooi glad mengsel hebt. Giet het bietenmengsel in de springvorm en schuif hem in het midden van de oven.
  • - Bak de taart 40 minuten. Haal hem dan uit de oven en laat hem 10 minuten afkoelen. Snijd de randen mooi los, door met een scherp mes langs de randen te gaan. Laat de taart volledig afkoelen. Dek hem dan af met keukenfolie en zet hem minimaal 4 uur in de koelkast (of een nachtje). ENJOY!

Opmerking

Adapted from Nomad With Cookies

 

4 Comments

  1. Truus Roelofs

    mei 8, 2016 at 3:42 pm

    Gisteren de biet-geitenkaas cheesecake gemaakt. Hij is prachtig geworden. Ik heb het volledig volgens het recept gedaan, aflaten koelen, en toen vervolgens een nachtje in de koelkast. Ik besloot zojuist om een stukje te proeven. Eerlijk gezegd viel hjj mij tegen. Ik houd van geitenkaas en de combinatie met gekookte bieten leek ook smakelijk. Ik vond hem echter mierzoet. Nou heb ik diabetes, ligt het daaraan? Zou ik de suiker helemaal weg kunnen laten of heeft u een ander advies.
    Ik hoor graag van u. Met vriendelijke groet, Truus Roelofs

    Reply
    • Lisette

      mei 12, 2016 at 12:47 pm

      Hi Truus, wat vervelend dat hij te zoet is uitgevallen. Wij vonden onze versie echt niet te zoet (nog even dubbel gecheckt bij Arjan :-)),… want anders had ik dit recept uiteraard niet geplaatst en/of zeker aangepast qua verhouding. Ik zou dan inderdaad de suiker grotendeels (of helemaal) weglaten. Geen idee of dat smaakt…. dat zou je uit moeten proberen. Veel succes in ieder geval en bedankt voor je reactie. Groetjes Lisette

      Reply
  2. Monique

    februari 24, 2017 at 4:21 pm

    He Lisette.
    ik heb deze taart gemaakt zonder de suiker en met wat extra zout en peper. hij is ook dan bijzonder lekker! lieve groet, Monique

    Reply
    • Lisette

      februari 25, 2017 at 7:27 am

      Hi Monique, wat leuk! Hoop dat het goed gaat met de catering en andere kookprojecten? Veel liefs, Lisette

      Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress