Onze Franse Keuken

Lemoncurd pavlova

Desserts, Taart | mei 22, 2016 | By

Lemoncurd pavlova. Alleen de naam is al fantastisch. Deze fijne taart komt uit ‘Simply Nigella’. Luister….en geniet: Meringue, lemoncurd, slagroom en amandelschaafsel..Ben je daar nog??!…Daar loopt het water toch van in je mond? Nou geloof me. Hij is ook echt heerlijk – één GROOT feest. 

Man, man, man, wat een lekker recept heeft Nigella hier toch weer bedacht… en JA, dit dessert serveren wij (vanaf dit seizoen) ook regelmatig aan onze gasten tijdens de table d’hôte avonden op La Panacée.

Ik gebruik voor deze taart uiteraard de zelfgemaakte lemoncurd, waar ik van de week over schreef. Dat recept vind je HIER

Lemoncurd Pavlova

Totale tijd1 uur
Porties: 6
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

Voor de meringue

  • - 3 eieren
  • - 150 gram suiker

Voor de afwerking

  • - 6 volle eetlepels zelfgemaakte lemoncurd
  • - 300 ml slagroom
  • - 2 eetlepels suiker
  • - 50 gram amandelschaafsel

Bereiding

  • - Verwarm de oven voor op 150 graden. Split de eieren en klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf. Voeg dan (terwijl de keukenmachine draait) de suiker toe en laat de keukenmachine op de hoogste stand nog 8 minuten draaien. Als het goed is heb je nu een glad glanzend mengsel (wrijf een beetje tussen je vingers - het moet glad zijn en je mag geen korreltjes meer voelen - anders nog even doormengen, totdat je dat stadium hebt bereikt). Zet een bakplaat klaar en bedek die met bakpapier. Maak een mooie ronde cirkel van het mengsel op je bakplaat (hou overal gelijke dikte aan) en schuif hem in het midden van de oven. Bak de meringue 40 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • - Klop de slagroom met de 2 eetlepels suiker mooi lobbig.
  • - Smeer de lemoncurd op je afgekoelde meringue. Schep de slagroom erop en bestrooi de slagroom met het amandelschaafsel. Serveer en GENIET!!

Opmerking

Adapted from Simply Nigella

8 Comments

  1. Claudia

    mei 22, 2016 at 11:35 am

    Ja, doe mij die maar. Hoe bedoel je… delen met de andere gasten? 😉
    Dikke kus,
    Clau

    Reply
    • Lisette

      mei 22, 2016 at 12:42 pm

      Hi Clau – is goed -de volgende keer zal ik hem op tafel zetten als jullie er zijn! Dikke zoen.

      Reply
  2. Isabel

    mei 22, 2016 at 1:15 pm

    Jammie. Die wil ik de volgende keer ook wel.

    Reply
    • Lisette

      mei 25, 2016 at 12:05 pm

      Hi Isabel – ha, ha – wat gezellig. Ik zal het proberen allemaal te onthouden :-)psst…

      Reply
  3. Marleen

    mei 22, 2016 at 7:33 pm

    Heerlijk…wij eten ook mee hoor!!
    Thanx voor het delen van dit recept, ik ga het eens proberen.
    Groetjes!

    Reply
    • Lisette

      mei 25, 2016 at 12:02 pm

      Hi Marleen, gezellig! Laat je even weten of hij gelukt is en hoe hij smaakte?

      Reply
  4. Ankie

    mei 23, 2016 at 6:23 pm

    Hoi Lisette,
    Dat ziet er echt super lekker uit! Graag ook voor ons als we weer komen 😉
    Groetjes, Ankie

    Reply
    • Lisette

      mei 25, 2016 at 12:06 pm

      Hi Ankie, ohh dat zou toch weer gezellig zijn. Alles goed bij jullie hoop ik? Veel groetjes, Lisette

      Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress