Onze Franse Keuken

Champagne tiramisu met granaatappel

Desserts, kerst | december 18, 2016 | By

  • Champagne tiramisu met granaatappel. Het ziet er prachtig uit in een glas – zo met die rode laagjes, afgewisseld met roomwit. De rode granaatappelpitjes als een soort pareltjes bovenop maken dit gave kerstdessert helemaal af.

Je klopt de pitjes uit de granaatappels en vangt ze samen met het sap op in een kom. Daar giet je champagne bij en dat laat je lekker marineren. Je verkruimelt wat champagnekoekjes in de glazen en voegt wat granaatappelpitjes toe. Vervolgens giet je er wat van die champagnesiroop over. Afdekken met een laagje zoete mascarponecrème. Herhaal het proces en voilà,..een topdessert. Als je geen champagnekoekjes, ‘Roses des Reims’ genaamd, kunt vinden in de winkels, maak ze dan even zelf. Gisteren liet ik je zien dat dit echt zo gepiept is. Klik HIER voor de uitleg. 

De mascarponemousse is uiteraard wel vrij machtig. Ik zou dan ook voor kleine glazen gaan, of voor dunne laagjes. Verras je gasten met deze spectaculaire afsluiting van je kerstdiner.

Morgen heb ik nog een kerstdessert voor je. Eentje waar ik héél trots op ben – mijn kersttaart…en dat is een…rampampampam…Chocolademousse laagjes taart…..fijne zondag allemaal en hopelijk tot morgen….

Champagne tiramisu met granaatappel

Voorbereidingstijd20 minuten
Totale tijd2 uur 20 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 2 granaatappels
  • 100 ml Champagne of Cremant - werkt ook prima
  • 8 champagnekoekjes 'Roses des Reims'
  • 300 gram mascarpone
  • 2 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram suiker

Bereiding

  • Halveer de granaatappels. Hou ze op hun kop boven een kom en klop/knijp de pitjes en het vocht eruit. Giet de champagne erbij. Dek de kom af met huishoudfolie en zet in de koelkast.
  • Split de eieren. Klop de eiwitten stijf. Voeg dan de suiker toe en klop nog 7 minuten op een hoge stand, totdat je mooie glanzende meringue hebt (wrijf een beetje van het mengsel tussen je vingers. Als je nog suikerkorrels voelt moet je nog even doorkloppen).
  • Klop de slagroom stijf.
  • Meng de mascarpone en de eidooiers in een grote kom met een spatel goed door elkaar (gaat waarschijnlijk in het begin wat stroef - is niet erg, komt goed). Spatel daar dan vervolgens de slagroom zo luchtig mogelijk door heen. Voeg dan de meringue toe en spatel dit er ook voorzichtig doorheen. Hou is gedachte dat je zo'n luchtig mogelijke structuur probeert te krijgen. Niet te lang doormengen dus.
  • Haal je champagnemengsel uit de koelkast. Giet het door een vergiet en van het vocht op. Je hebt nu de granaatappelpitjes in je vergiet liggen en dit is wel zo makkelijk bij het opmaken.
  • Zet vier glazen klaar. Verkruimel boven ieder glas 1 champagnekoekje. Verdeel er wat granaatappelpitjes over. Giet 2 eetlepels van het champagne-granaatappelsap over de koekjes.
  • Schep er een laagje mascarponecrème op. Herhaal dit proces, zodat ieder glas voorzien is van twee rode laagjes en twee witte laagjes. Let op: Zorg er wel voor dat je wat granaatappelpitjes overhoudt voor het garneren. Ook gebruik je lang niet alles van het champagne-granaatappelsap. Anders zou het geheel te zompig worden.
  • Dek de glazen af met huishoudfolie en zet minimaal 2 uurtjes in de koelkast.
  • Haal ze uit de koelkast, verwijder de folie en garneer de glazen met wat mooie rode granaatappelpitjes. Enjoy!

Opmerking

Adapted from Regal nr 74

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress