Onze Franse Keuken

Kerstbal-cakejes

kerst, Kidscuisine, Koekjes | december 20, 2016 | By

Deze kerstbal-cakejes staan dit jaar op onze kerstkaart. Ik vind ze er namelijk bijzonder feestelijk uitzien. Ze zijn heel lekker en ook nog eens simpel en snel te maken. Je gebruikt gewoon een basisbeslag voor vanille cupcakes. Wil je er een speciale draai aan geven? Voeg dan wat kleine chocoladepastilles toe.  

Het enige wat je wel even moet doen – is leuke siliconen vormpjes scoren. Ik vond een siliconenmat met acht kerstbalcakejes in een kookwinkel. Vet goed in met boter en voeg één volle eetlepel met beslag toe per cakevormpje. Dan 20 minuten in de voorverwarmde oven en genieten maar. Heb je net als ik maar één mat, dan kan je het overgebleven beslag in de kom afdekken met huishoudfolie en het even een klein halfuurtje in de koelkast bewaren tot de volgende bakronde.

Kerstbal-cakejes

Totale tijd20 minuten
Porties: 18
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • - 230 gram gezouten roomboter in blokjes op kamertemperatuur + extra voor invetten
  • - 230 gram suiker
  • - 230 gram zelfrijzend bakmeel
  • - 1 theelepel bakpoeder
  • - 4 eieren
  • - 1 theelepel vanille extract

Bereiding

  • - Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • - Vet de vormpjes goed in met boter.
  • - Doe de blokjes boter en de suiker in de keukenmachine en klop goed door elkaar.
  • - Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en meng tussendoor elke keer goed, om te zorgen dat het luchtig wordt.
  • - Voeg dan het bakmeel, bakpoeder en vanille extract toe en meng goed tot je een mooi glad beslag hebt.
  • - Schep 1 volle eetlepel in ieder vormpje en schuif de vormpjes in het midden van de oven. Bak de cakejes 20 minuten. Check of ze gaar zijn: als je een spies in het midden steekt, dan moet hij er droog uitkomen.
  • - Laat de cakejes 10 minuten afkoelen. Druk ze dan uit de vormpjes en genieten maar....of gelijk door en aan de slag met de volgende bakronde... De cakejes zijn in een afgesloten tupperware doos een dag of 3 houdbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress