Onze Franse keuken

Gevulde ‘lente’ eitjes

Borrelhap | March 4, 2017 | By

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik snak naar de lente. Afgelopen week kregen wij hier een fijn voorproefje. Heerlijk zonnetje en dus hup, jas uit en lekker in mijn trui naar buiten. Vandaag helaas weer de hele dag regen. Het is dus nogal wisselvallig. Toch ben ik van plan om mijn mooi weer/lentegevoel vast te houden. Dus toen ik in een Frans kooktijdschrift deze ‘Oeufs de Printemps’, oftewel ‘lente-eitjes’ tegenkwam besloot ik ze gelijk te maken. Inderdaad een echt voorjaarssmaakje. Het romige van de geitenkaas is een prima combi met het licht peperige smaakje van de rucola en het frisse van de munt. Dus – ook zo toe aan de lente? – maak dan dit borrelhapje voor jezelf …Fijn weekend allemaal.

Gevulde 'lente' eitjes
Aantal personen: 2
Print
Totale tijd
Totale tijd
Ingrediënten
  1. - 3 eieren
  2. - 1,5 eetlepel mayonnaise
  3. - 50 gram zachte geitenkaas
  4. - paar blaadjes rucola
  5. - 3 takjes platte peterselie
  6. - 5 grote blaadjes verse munt
  7. - zout & peper
Bereiding
  1. - Kook de eieren hard. Pel ze, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder de eidooiers.
  2. - Doe 2 eidooiers in een keukenmachine, samen met de mayonnaise, geitenkaas, rucola, blaadjes van de peterselie en munt. Meng tot een gladde mousse. Breng op smaak met zout en peper.
  3. - Vul de eieren met de mousse. Smeer de resterende eidooier door een zeef en besprenkel de mousse met de eidooierstukjes. Serveer en geniet....
Bron: Régal magazine
Bron: Régal magazine
Onze Franse keuken http://www.onzefransekeuken.nl/

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment