Onze Franse Keuken

Lente Pizza

Pasta | maart 26, 2017 | By

Onze meiden zijn gek op zelf pizza maken. Nou moet je je daar niet teveel bij voorstellen hoor. Ik smeer zelf vast wat tomatensaus over pizzabodems en vervolgens versieren zij ze héél summier. Een paar plakjes salami, in een wilde bui misschien nog wat ham en dan heb je het wel gehad. Uiteraard moet er nog wat ‘sliertjeskaas’ – oftewel geraspte kaas – overheen. Dan 15 minuten in de oven en smullen maar. Zelf maken we dan vaak gelijk ook een volwassene variant voor onszelf met extra champignons, ui, kruiden en andere dingen die we toevallig nog hebben liggen. Wel zo makkelijk. Dit keer wilde ik wel eens wat anders uitproberen. Na een blik op mijn fruit/groenteschaal werd duidelijk dat het dus iets moest gaan worden met courgette, aubergine en zoete aardappel. 

Ik besloot ze in dunne plakken te snijden met een mandoline en dakpansgewijs in de rondte te leggen. Dat zag er alvast heel mooi uit. In de koelkast vond ik nog een mooi stuk Camembert. Even wat kleine plakjes van afsnijden en er ook over verdelen. Een beetje za’atar door wat olijfolie mengen en over het geheel sprenkelen. Dan hup 15 minuten in de oven. Zodra ik de pizza uit de oven haalde heb ik er wat serrano ham over verdeeld en een beetje rucola…Tada….Ik vind hem er best gaaf uitzien en hij is nog lekker ook. Arjan vond er overigens niets aan. Zijn voorkeur gaat uit naar onze vertrouwde variant met salami, ui en kaas. Dat snap ik, maar voor een keertje is deze lente pizza ook best een aanrader….

Lente pizza

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 1 pizzabodem
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 zoete aardappel
  • 50 gram Camembert
  • 1 theelepel Za'atar
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 4 plakken Serranoham
  • 1 handje rucola
  • zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de aubergine in dunne plakken met een mandoline. Bestrooi ze royaal met zout en doe ze even in een vergiet, boven een kom, om uit te lekken.
  • Schil de zoete aardappel. Snijd de aardappel en courgette ook in dunne plakken met de mandoline.
  • Snijd de plakken aubergine, courgette en zoete aardappel in de lengte doormidden. Leg de plakjes vervolgens dakpansgewijs in een rondje op de pizzabodem.
  • Snijd de Camembert in dunne plakjes en leg die op de groente.
  • Meng de Za'atar door de olijfolie en besprenkel de pizza ermee.
  • Schuif de pizza in de oven en bak hem 15 minuten.
  • Haal hem uit de oven. Verdeel de plakjes Serranoham en rucola erover. Bon appetit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress